Şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi

Ramazan ayı münasebetiyle, Tekirdağ Valiliği tarafından Şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi.

GÜNDEM 12.07.2013 01:00:00 0
 Şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi
İFTAR DUASI OKUNDU
İftara; merkezinde ikamet eden şehit yakınları, gaziler ve onların yakınları ile il protokolü katıldı. Protokolün eşleri ile beraber, şehit ve gazi aileleri ile birlikte oturduğu programda; iftar öncesinde İl Müftüsü Mahmut Gürlen bir konuşma yaptı. Müftü Gürlen, İslam dininde şehitlik ve gazilik mertebelerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasının ardından, Eski Camii İmam Hatibi Yavuz Budanır tarafından okunan Kuran-ı Kerim Tilavetinin açıklamasını yaparak iftar duası yaptı. Turizm ve Otelcilik Lisesi bahçesinde düzenlenen iftara, eşi Hatice Nur Yerlikaya ile birlikte katılan Vali Ali Yerlikaya, Şehit aileleri ve gazilere hitaben yaptığı konuşmasında  “11 ayın sultanı olan Ramazan ayının herkese hayırlar getirmesini diliyorum. Bu mübarek ayda, bizleri bir araya getiren Ramazan iftarı vesilesi ile birlik ve beraberliğimiz uğrunda mücadele eden ve bizlerin rahatı ve huzuru için canlarını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize ise şükranlarımı sunuyorum” dedi.
 
GELECEĞE UMUTLA BAKABİLİYORSAK ONLARA BORÇLUYUZ
Vali Yerlikaya, “Nerede bir şehit yakını ya da gazimiz varsa onlar bizim baş tacımızdır diyerek sürdürdüğü konuşmasını, eğer bugün ülkemizde rahat yaşayabiliyorsak, geleceğimize umutla bakabiliyorsak, biz bunu şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz"  dedi. İlerleyen günlerde ilçelerde de Kaymakamlar öncülüğünde benzer etkinliklerin yapılacağını belirten Vali Ali Yerlikaya, davete icabet eden, katılan herkese teşekkür etti.
 
EŞLERİ İLE BİRLİKTE KATILDILAR
Şehit Aileleri ve Gazilere verilen iftar yemeğine; Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, eşi Münevver Dalgıç, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve eşi Fatma Küçük, NKÜ Rektörü Prof. Osman Şimşek ve eşi Zehra Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Özel İdare Genel Sekreteri Mustafa Yel ve eşi Fatma Yel, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve eşi Emine Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve eşi katıldı.
 
Haber / Gökhan TEKER