Turizmin en önemli ayağı profesyonel hizmet

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Odası, önceki gün Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel’i ziyaret etti.

GÜNDEM 5.07.2013 23:28:00 0
 Turizmin en önemli ayağı profesyonel hizmet
200 BİN TURİSTİ AĞIRLIYOR
Eğitimcilerin yapmış oldukları stratejik atılımlar ile o bölgenin gelişimine de faydalı olabilecek işler yapması gerektiğini belirten Feryaz Yüksel, “Şu anda yaz döneminde özellikle Saros Körfezi yaklaşık 200 bin turisti ağılıyor. Turizm sektörünün en önemli ayağı yüzde 65’lik dilim ile profesyonel hizmet vermedir. Profesyonel hizmeti üniversite ile de verebilirsiniz. Ancak 13-14 yaşındaki bir çocuk bilinçli meslek seçimine yönelik olarak eğer Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ni seçerse, bunu meslek olarak düşündüğü için davranış eğitimini kendisine verilebilir” dedi.
 
HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin Keşan’a kazandırılmasında Yüksel’in önemli payı olduğunu ve bu nedenle kendisine teşekkür etmek amacıyla ziyaret ettiklerini belirterek, “2 yıldır bu konunun takipçisi olan odalarımızın isteğini bu kadar kısa zamanda uygulama aşamasına getirmek bir maharettir. Özel sektörün sesini duyan, ihtiyacını gidermek için çaba sarf eden bu anlayışa teşekkürlerimizi borç biliyoruz. Saros Körfezi’nin alt yapısı bu lise. Artık Saros Körfezi’ndeki işletmelerimiz gerçek meslek sahibi olmaya başladı. Bu lisenin açılmasıyla birlikte turizm işletmelerimiz taçlandırılacak. Bu anlamda meslek yüksekokulunun sezonun yaz ayına gelmesi nedeniyle azalarak devam ediyordu. Ama lisenin bölgemize yaz aylarında da maksimum fayda sağlayacaktır. Bu lise bölgenin gençlerini yetiştirecek. Turizm meslek lisesinden mezun olan kardeşlerimizin meslekleri bölgemizde hazır olacak. Lisemizin gelişmesinde, uygulama aşamasında her türlü desteğe hazırız.” dedi. Feryaz Yüksel de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Keşan’ın potansiyeli buraya gelen okulların ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bir Fen Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve akabinde Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi gibi okulların gelmiş olması bu potansiyelin göstergesidir. Şu anda biz eğitimciler yapmış olduğumuz stratejik atılımlar ile o bölgenin gelişimine de faydalı olabilecek işler yapmamız gerek. Bu bizim topluma karşı olan görevimiz. Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi 2 yıl önce açılması mümkün olan bir okul iken, farklı gelişmeler yaşandığı için bugüne kalmıştır. Yoksa 2010 yılında normal liselerin Anadolu veya meslek liselerine dönüştürülmeleriyle alakalı çıkan genelge neticesinde yapmış olduğumuz başvuru Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi olarak kabul edildi. Şu anda yaz döneminde özellikle Saros Körfezi yaklaşık 200 bin turisti ağılıyor. Turizm sektörünün en önemli ayağı %65’lik dilim ile profesyonel hizmet vermedir. Profesyonel hizmeti üniversite ile de verebilirsiniz. Ancak belli bir yaşa gelmiş şahsa davranış eğitimini kazandırmak, karakter ve şahsiyet oturduğundan dolayı onu düşünmüyorsa biraz zordur. Ancak 13-14 yaşındaki bir çocuğun bilinçli meslek seçimine yönelik olarak eğer Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’ni seçerse bunu meslek olarak düşündüğü için davranış eğitimini kendisine verilebilir.” şeklinde konuştu.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ