Vali Konağı satışa çıkıyor

Mülkiyeti Tekirdağ İl Özel İdaresi’ne ait, Tekirdağ Merkez İlçe, Ertuğrul Mahallesi, 73 pafta, 369 ada, 18 nolu parselde bulunan ve halen Vali Konağı olarak kullanılan bin 368,30 metrekare yüzölçümlÃ

GÜNDEM 4.04.2013 08:47:00 0
Vali Konağı satışa çıkıyor
 KONUT ALANI OLARAK DĞİŞTİRİLECEK
Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 14.03.2013 tarih ve 54 Sayılı kararı ile, Vali Konağının yerinin imar planında “Yönetim Merkezi Alanı” olan kullanımının “Konut Alanı” olarak değiştirilmesi “uygun olduğu” kararı verildi. Tekirdağ Belediyesi tarafından Kurul kararı doğrultusunda imar planı lejantında konut alanı olarak değişiklik yapılacak. Tekirdağ Merkez Kentsel Sit Alan ve Etkileme Geçiş Alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Plan Notlarının c başlığında bulunan arazi kullanım kararlarının C.1.2. bendinde; “Planda belirtilen konut alanlarında “öğrenci yurtları, kreş alanları ile konaklama alanları olabilir hükmü gereğince, söz konusu alanda; Butik Otel, Motel, Otel, Öğrenci Yurdu,  v.b. konaklama tesisleri yatırımcılar tarafından yapılabilecek. 
 
SATIŞ İHALESİ BUGÜN YAPILACAK
Tekirdağ İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada muhammen bedeli 3 milyon 69 bin TL olarak belirlenen Vali Konağı’nın satış ihalesinin 4 Nisan Perşembe günü saat 13.00’da Tekirdağ İl Encümeni Toplantı Salonunda İl Encümeni huzurunda yapılacağı belirtildi.
 
Haber / Gökhan TEKER