İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek

Çorlu Kaymakamlığı, Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy Belediye Başkanlıkları, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, Çalışma ve İş Kurumu, Ticaret ve Sanayi Odaları, PERYÖN ve Orion AVM

GÜNDEM 27.03.2013 21:06:00 0
İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenecek
 HAZİRAN’DA DÜZENLENECEK
Trakya 1. İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (TRAKİF) hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin Küçük “Bilginin ve bilgili insan gücünün öneminin daha da öne çıktığı günümüzde, bireylerin eğitimi, gerek bireyler gerekse kurumlar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi ve sürdürülmesi temel bir zorunluluk olurken, bu zorunluluğun gereklerinin yerine getirilmesinde, kişi ve kuruluşlara önemli sorumluluklar düşmektedir. Özellikle, nitelikli insan kaynağını ve potansiyel işgücünü oluşturacak olan öğrenciler ile nitelikli elemanların değişik alanlarda faaliyet gösteren iş dünyası arasında yakın ilişkiler kurulması ve bu ilişkilerin sağlam esaslara oturtulması önem kazanmaktadır” dedi.
 
İSTİHDAM İMKANLARI HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK
Bu organizasyonda gençlere ve işsizlere; işgücü piyasası ile ilgili bilgiler aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak ve rehberlik etmek, İş Başı Eğitim, part-time çalışma ve mezuniyet sonrası istihdam imkânları hakkında bilgilendirmenin ana amaçları olduğunu ifade eden Küçük “Gençlerimizin, fuara katılan firma temsilcileri ile direkt iletişimlerinde; firmaların üretimleri, personel politikaları, sektör ve iş piyasası bilgileri, iş ve staj bağlantıları, ilgili meslek elemanlarının yapmış oldukları çalışmalar ve iş tecrübeleri, çalışma koşullarının gerçekleri, firmaların eleman tercihinde göz önüne aldığı önemli noktalar, işletmelerin organizasyon yapısı gibi bilgileri almaları amaçlanmaktadır. Ayrıca; Fuarda çeşitli konularda tanıtım, seminer ve panel türü etkinliklerin düzenlenmesi yanında sosyal etkinlikle de organizasyonun renklendirilmesi ve daha faydalı bir hale getirilmesi sağlanacaktır. İnsan Kaynakları yöneticilerinin buluşması sonucu, iletişimin ve paylaşımın güçlenmesi ile ilimiz ve ülkemiz ekonomisinin gelişmesine katkı sağlanacaktır” dedi.
 
KONFERANS VE SÖYLEŞİLER DE YAPILACAK
Fuarın hedef kitlesinin “Trakya bölgesindeki işletmelerin işyeri temsilcileri, insan kaynakları yönetimleri, üniversite mezunları ve öğrencileri, Mesleki Eğitim veren kurum ve kuruluşların kurslarından mezun olan katılımcılar, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsizler ve lise son sınıf öğrencileri” olduğunu belirten Küçük “Fuara katılan firmalar stant kuracaklar. Fuarda Ülkemiz iş dünyasında söz sahibi kişiler tarafından seminer ve konferans ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Fuarda ayrıca birçok sosyal etkinler gerçekleştirilecek. Fuara ulaşım için üniversite öğrencilerimize ve halkımıza servisler konacak” bilgisini verdi.
 
Haber / Cihangir ARIK