Kadınlar, Peygamber övgüsüne mazhar olmuşlardır

Türk kadınının bugüne dek kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirdiğini söyleyen AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, “Türk kadını, analık görevi dolayısıyla

GÜNDEM 8.03.2013 20:43:00 0
Kadınlar, Peygamber övgüsüne mazhar olmuşlardır
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı tarafından ilçe merkezindeki kadınlara 600 adet çiçek dağıtıldı.
 
TÜRK TOPLUM YAPISININ ŞEKİLLENMESİNDEKİ ROLÜ BÜYÜK
8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile ilçe merkezindeki kadınlara 600 adet çiçek dağıttıklarını söyleyen AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, “Kadınlarımız, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren kendisine tanınan hakları en iyi şekilde değerlendirdi. Kültürel, siyasi ve sosyal gelişimini gerçekleştiren Türk kadını, analık görevi dolayısıyla da gelecek kuşakların ve Türk toplum yapısının şekillenmesinde büyük bir rol oynamaktadır” dedi.
 
CENNET ANALARIN AYAKLARI ALTINDADIR
Kadınların ‘Ana’ olmaları itibariyle Peygamberimizin övgüsüne muhatap olduklarını dile getiren Ali Osman Orhan, “Kadınlarımız, 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisinin mazharı olmuşlardır. İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınlar, günümüzde de bu katkısını devam ettirerek gerek siyasi-sosyal, gerek aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.
 
KADINLARIN YÜKÜ HAFİFLETİLMELİ
Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafifletilmesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlı olduğunu ifade eden Başkan Orhan, “Dünyadaki ve Türkiye'deki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum” dedi. Programa Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Serpil Sevgi, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Partili Belediye Meclis Üyeleri İrfan Demir, Ruhi Özden ve Salih Bezgin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ