Kadın girişimcilere ilk adım kredisi anlatıldı

Kapaklı Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi ile Kapaklı Halk Bankası Şubesi, Kadın Girişimcilerine yönelik bir toplantı düzenledi. Toplantıda yaşı 50’nin altında olan ilkokul mezunu bayanlara kredi verilebilece?

GÜNDEM 28.01.2013 20:43:00 0
Kadın girişimcilere ilk adım kredisi anlatıldı
Kapaklı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi tarafından Kapaklı Halk Bankası işbirliği ile kadın girişimcilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Kapaklı Halk Bankası Müdürü Sibel Ceran ve Halk Bankası personeli de katıldı.
 
KADINLARA 90 BİN TL KREDİ
Kadın Girişimci Adayları adı altında gerçekleştirilen toplantı, Pazar günü 14.00 ile 17.00 saatleri arasında Ali İhsan Mandalı Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda kadın girişimcilere yönelik verilen ilk adım kredisi anlatıldı. İş kurmak isteyen bayanlara Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi aracılığı ile Halk Bankası tarafından 10 ile 90 bin TL kredi verilebileceği ifade edildi.  6 ile 12 ay ödemesiz olan kredide yüzde 30 oranında bir faiz indiriminin yapıldığı ve kredinin 5 yıl vadeli olduğu ifade edildi. Yaşı 50’nin altında olan ve ilkokul mezunu kadınların da iş kurabilmeleri için kredi alabileceği belirtildi. Aile bütçesine ve ekonomiye katkı sağlaması düşünülen bu uygulama ile kadınların iş sahibi olmalarına yardımcı olunması amaçlanıyor.
 
KADINLAR KENDİ İŞKERİNİ KURABİLECEK
Yapılan toplantıda konuşan Kapaklı Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkânlı, günümüzde erkeklerin iş sahibi olduklarını, bundan sonra kadınlara kredi alabilmede imkânlar tanınarak onlarında iş sahibi olmalarına yardımcı olacaklarını belirterek “Her zaman iş alanında erkek önde bulunmaktadır. Kooperatifimiz yeni bir uygulama başlatarak kadının da erkekler gibi iş kurmasına imkân tanıyacak bir uygulama başlattı. Bu nedenle iş kurmayı düşünen kadınlarımıza ilk adım kredisi şeklinde maddi destek sunmayı amaçladık. Kapaklı Halk Bankası Şubesi ile gerekli çalışmalarımızı yaptık. Neticede iş kurmak isteyen kadınlarımıza 10 ile 90 bin TL arsında kredi sağlamayı hayata geçirdik. Size,  işinizi kurmakta yardımcı olacağımızı bildirmek üzere bu toplantıyı düzenledik” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ