Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Edirne Valisi Hasan Duruer, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, CHP Tekirdağ Örgütü, CHP Çerkezköy İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk ve Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Canbey 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.
TEHDİT VE TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYALAR
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, gazetecilerin görevinin,  bir menfaat grubuna bağlanmadan açık, dürüst, önyargılardan uzak,  kişilik haklarına saygılı bir şekilde kamuoyunu aydınlatmak, haberdar etmek ve bilgilendirmek olduğunu ifade ederek “Bunun için de gazetecinin özverili, tarafsız ve sorumlu bir şekilde gerektiğinde hükümetlere ve güç odaklarına karşı mesleğini yerine getirmesi gerekmektedir. Bu nedenle de gazeteciler her türlü tehdit ve tehlikeye açık bir şekilde görevlerini yerine getirmektedir” dedi. Öztrak, her türlü olumsuzluğa rağmen görevini başarıyla yerine getiren, Ulusal ve Yerel basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

TEKİRDAĞ BASINI BÜYÜK GELİŞMELER KAYDETTİ
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de toplum yararına kutsal bir görevin ifasını gece gündüz demeden büyük bir özveriyle yerine getiren basın mensupları her türlü övgüye layık olduğunu ifade etti. Tekirdağ Basınının gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda son dönemlerde çok büyük gelişmeler kaydettiğini söyleyen Yemişçi, “İnsanlar arasındaki iletişimde, devlet politikalarının halka bildirilmesinde, bilim ve teknolojik gelişmelerde medya en önemli aktördür. Özellikle Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan birisi özgür ve tarafsız basının varlığıdır. Düşünce ve görüş farklılıklarını tarafsız bir şekilde toplumun bilinçlenmesi adına barış ve huzurun tesisi için ortaya koyan basına her zaman ihtiyacımız vardır. Sizlerin de takdir edeceği üzere iktidarımız döneminde basın mensuplarının çağdaş imkânlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem vermekteyiz” diye konuştu.
TÜRKİYE’DE BU TABLODAN SÖZ ETMEK MÜMKÜN DEĞİL
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından en önemlisinin düşünce ve ifade özgürlüğü olduğuna dikkat çekerek “Basın özgürlüğü, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerinden taviz vermeden, hiçbir baskı, tehdit ve sansüre maruz kalmadan gazetecilerin görevini doğru bir şekilde yerine getirmesidir. Teknolojik gelişmelerin doğal bir sonucu olarak, yazılı, görsel ve işitsel basının öneminin bir kat daha da arttığı günümüzde, basın, toplumsal olaylar karşısında kamuoyu oluşturmak, demokrasinin güçlenmesine ve gelişmesine katkı sağlamak gibi önemli bir misyon yüklenmiştir” dedi. Bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmenin mümkün olmadığını ifade eden Yüceer, “İktidar çok sesli basın yerine sadece kendi bakış açısını yansıtan “tek sesli” bir basın oluşturmak istemektedir. Siyasi iktidarın baskı altına almaya çalıştığı gazeteciler, susturulmaya çalışılmaktadır. Türkiye cezaevlerindeki 77 gazeteci ile tutuklu gazeteciler listesinde dünyada birinci sıradadır. Gazeteciler ve ifade özgürlüğünü savunanlar, haksız gerekçelerle demir parmaklıklar ardına kapatılmış, halkın haber alma özgürlüğü elinden alınmıştır” şeklinde konuştu.
BASKI ALTINDA GÖREV YAPMAYA MAHKUM EDİLDİLER
CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü de yasal hakları sınırlanan, iş güvencesi ortadan kalkan gazetecilerin, bir de iktidarın baskısı altında görev yapmak zorunda bırakıldığını ifade ederek, “Özellikle 10 yıllık AKP iktidarı döneminde basında yaşanan sansür dünyada da kabul edilmiş ve her fırsatta dile getirilmiştir. Türkiye tutuklu gazeteci sayısında da dünya birincisi olmuştur. Yine gazete, dergi ve kitapların en fazla yasaklandığı, hükümet aleyhinde konuşmalar yaptığı için işinden atılan gazetecilerin en fazla olduğu  ülke Türkiye olmuştur.
Objektif, doğru, dürüst olarak kamuoyunu bilgilendiren, görev uğruna çeşitli zorluklarla karşılaşan, basın emekçilerimiz, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Ulusal basınımız üzerinde var olan baskı ortamı ve iktidarın basını tek sesli hale getirmeye çalıştığı bir dönemde, yerel basınımızın da önemi oldukça büyüktür” dedi. 
BASIN BÜYÜK GÖREV ÜSTLENDİ
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen de bir ülkenin demokratikleşmesinde, gelişmesinde halkın bilinçlendirilmesinde basının büyük görevler üstlendiğini belirtti. Çağdaş dünyanın en etkili ve güçlü kurumlardan biri haline gelen ve kamu hizmeti yapan medya mensuplarının artan sorumluluğuna ve çalışmalarına paralel olarak yasal düzenlemelerin de yeni şartlara uygun hale getirilmesi gerektiğini söyleyen Belen “Basın mensuplarının görevini yaparken hukukun evrensel ilkelerinden sapmaması ve kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemesi gerekmektedir. Basın tarafsız, özel hayata saygılı olmalı, doğru haber vermeyi ve halk için yol gösterici olmayı kendine ilke edinmelidirler” dedi.
BASKIDAN UZAK BİR BASINA İHTİYACIMIZ VAR
Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınlayan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan da, öncelikle haber verme, kamuoyunu bilgilendirme, toplumun çıkarlarını koruma, toplumsal bilinci güçlendirme gibi yaşamsal sorumlulukları yerine getirmek adına dürüst, ahlaklı, ilkeli bir çalışma ortaya koyan tüm değerli basın mensuplarının Gazeteciler Gününü kutladı. Ülkemizin 10 yıllık AKP iktidarında, özgürlükler açısından adeta bir geriye gidiş yaşadığını söyleyen Gürkan, “Basın mensuplarından yüzde kaçı ben özgürce yazılarımı yazabiliyorum diyebilir? Ülkemizde demokrasinin ve özgürlüklerin gelişmesi adına, özgür, güçlü, yol gösterici, rahatça gördüğü eksiklikleri dile getirebilen, her türlü baskıdan uzak bir basına ihtiyacımız bulunmaktadır” dedi.
BASININ İŞİNİ KOLAYLAŞTIRMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya da ülkemizin geleceği, insanımızın birlik ve beraberliği ile huzurumuzun korunması doğrultusunda ilkeli doğru ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışarak, halkın haber alma hakkını sağlayan; yine toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak görünen  basın kurumlarının ve bu kurumların birer mensubu olan gazetecilerin, gecesini gündüzüne katarak, kar-kış yağmur- çamur demeden canla başla çalışarak, haber ve değerlendirmeler ile toplumu doğru bilgilendirme görevini yerine getirdiğini ifade etti. Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesinin, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkün olabileceğini söyleyen Yerlikaya Çoğulcu ve özgürlükçü demokrasinin temel unsuru olan hür ve tarafsız basın, ayrıca medyanın sağlıklı çalışması ve ifade özgürlüğünün temini ile kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından da hayati önem taşımaktadır. Bundan dolayı gazetecilik, içinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Basın mensuplarının çalışma koşullarını iyileştirmek ve işlerini kolaylaştırmak hepimizin görevidir” ifadesini kullandı.
YEREL MEDYA ÖNEMLİ BİR İŞLEVİ YERİNE GETİRİYOR
Edirne Valisi Hasan Duruer de Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, gazetecilerin yaptıkları görev itibariyle çok önemli bir görevi ifa ettiklerini belirterek “Elbette ki, hiç bir hak kendiliğinden kazanılmamıştır. Çalışan Gazeteciler de tarihsel süreç içerisinde edindiği bilgileri kamuoyuna aktarırken zaman zaman bir takım direnç ve olumsuzluklarla karşılaşabilmektedirler. Toplumun, sadece ulusal medyanın geçtiği haberlerle bilgi sahibi olması yeterli olmayabiliyor. Bu nedenle mahalli medya çok önemli bir işlevi yerine getiriyor” dedi.
BASIN, DEMOKRASİLERİN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR
Kırklareli Valisi Mustafa Yaman da basının, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı. Basın mensuplarının milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olduğunu ifade eden Yaman, “Ülkemizde, bölgemizde ve İlimizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini başarıyla yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır. Fedakârca çalışan basın mensuplarımıza gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.
EKONOMİK SIKINTILARLA KARŞI KARŞIYALAR
Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Mustafa Canbey de, büyük zorluklar altında çalışmalarını sürdüren gazetecilerin özellikle ekonomik anlamda ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. Bu anlamda 10 Ocak çalışan gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme getirildiği, tartışıldığı bir gün olması nedeniyle ayrıca önemli olduğunu belirten Canbey, “Her gazeteci için hem fikri özgürlük hem de ekonomik özgürlük hayatidir. Önümüzdeki dönemin gazetecilerin çalışma koşullarının daha da iyileştirildiği, bir dönem olmasını temenni ediyorum” dedi.
GAZETECİLERİN OLMADIĞI BİR DÜNYA DÜŞÜNÜLEMEZ
CHP Tekirdağ Örgütü de Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Dünyanın her köşesinde, her türlü riski göze alarak haber toplayan ve insanları doğru bilgilendiren gazetecilerin olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini söyleyen CHP’liler “Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Ulusal ve Yerel basınımızda özveriyle görev yapan tüm gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Ama ne yazık ki günümüzde, tarafsız gazetecilik yapmak da güçleşmiştir. Doğru haber yapan gazeteciler, tehdit altında görevlerini sürdürmeye çalışmakta ve ısrarcı olmaları halinde haklarını savunamadan kendilerini cezaevlerinde bulmaktadırlar. Bu yüzden AB normlarına göre, tüm ileri ülkeler gereğini yapmakta, bu davranışların doğru olmadığını ve görevini yapan gazetecilerin haklarının kısıtlanmamasını, basının özgürce görevini yapmasını savunmaktadırlar” diye konuştu.
GAZETECİLİK YAPMAK DAHA DA ZORLAŞIYOR
CHP Çerkezköy İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk de, gazetecilik mesleğinin günümüz Türkiye’sinde daha da zorlaştığı bir ortamda demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan, kimsesizlerin sesi olarak toplumun beklenti, istek ve ihtiyaçlarını kamuoyuna duyuran, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için çabalayan basın emekçilerinin 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.