Kadınlardan “Dinle ve Anla” Projesi

Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Toplantıda, “Dinle ve Anla” isimli proje hakkında görüşmeler yapıldı.

GÜNDEM 19.12.2012 22:21:00 0
Kadınlardan “Dinle ve Anla” Projesi
Çerkezköy Kent Konseyi Kadın Meclisi geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. Toplantıda, “Dinle ve Anla” isimli proje hakkında görüşmeler yapıldı. Etkili Aile içi iletişim konusunda hazırladıkları “dinle ve anla” projesinde birlikte çalışma yürütecekleri uzmanları tanımak ve yöntemleri, içeriği belirlemek üzere İstanbul Avcılar’dan Nefes Akademisi kurucusu ve iletişim uzmanı, araştırmacı yazar Nesrin Dabağlar’ı konuk eden kadın meclisi, etkili iletişim hakkında bilgiler aldı.
 
ANKET ÇALIŞMASI YAPILACAK
 
Bugüne kadar hiçbir kent konseyi tarafından yapılmamış ve iyi uygulamalara örnek teşkil edecek olan bu projenin taslağının geliştirilmesi gerektiği belirtilirken, henüz taslak aşamasında olan projenin başlangıcında, tüm Çerkezköy’deki okullarda uzmanlar tarafından hazırlanmış olan kapsamlı bir anketle kullanılan iletişim teknikleri ve hatalarının tespit edileceği, daha sonra etkili aile içi iletişim konusunda uygulamalara en çok ihtiyaç duyan ve projede yer alacak olan ailelerin anket sonucuna göre belirleneceği ve aylık periyotlarla, grup terapilerine, haftada bir seminer ve atölye çalışmalarına katılarak, belirlenen süre boyunca ailelerin takibinin yapılarak uygulamaların değerlendirileceği ifade edildi. Elde edilecek olan gelişmelerin kapsamlı bir etkinlikte sunulacağı ifade edilirken, “Proje sonunda toplumun bugüne kadar yaptığı iyi ve kötü iletişim yöntemleri, uzmanlar tarafından değerlendirilmeye alınacak, sonuçlar üzerinde uygulanacak yöntemler belirlenecek ve pilot aileler üzerinde belirlenen yöntemler haftalık seminer ve atölye çalışmalarıyla gelişmeler takip altına alınacak. Proje sonunda durum değerlendirmesi kapsamlı bir etkinlikle paylaşılacak” denildi.
 
NEFES AKADEMİSİ
 
Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Nesrin Dabağlar önceki gün de, Kariyer Eğitim Merkezi ile Nefes Akademisinin birlikte yürütebileceği eğitim çalışmaları hakkında Pasha Otel’de Kadın Meclisinin üyeleri ile detaylı görüşmeler yaptı. Fabrikalarda da uygulayabilecekleri Nefes Atölyeleri ve seminerleri gibi projelere başlama kararı aldılar.
 
Marmara Haber Merkezi