Gözden kaçırmayın

Son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koyduSon noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu

Engelsiz Gülüşler Toplum Ağız Diş Sağlığı ve Eğitim Derneği (ENGÜDER) Başkan Yardımcısı Diş Hekimi Ayşe Doğan, 3 Kasım Dünya Engelliler Günü dolayısıyla dün saat 10.30’da Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret etti.
 
51 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
 
Eşi ile birlikte okulu yaptıran ve aynı zamanda Okul Aile Birliği Başkanı olan Müjgan Karagöz tarafından karşılanan Ayşe Doğan, eğitim ve öğretim gören öğrenciler hakkında bilgiler alarak sınıfları gezdi. Okulda 51 engelli çocuğun eğitim gördüğünü belirten Müjgan Karagöz, 23 öğretmenin eğitim verdiği okulun bütün ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmaların devam ettiğini belirten Müjgan Karagöz, “Okulda otistik öğrencilerin de eğitim alabilmeleri için gerekli mercilere müracaatlar yapıldı. Müracaatlara olumlu cevap verildi. Verilen cevabın resmiyet kazanmasından sonra okula, otizm seviyesindeki öğrenciler de alınacak. İş okulu şeklinde yaptırılmış olan okul, otizm öğrencilerinin de eğitim ve öğretime alınmalarıyla birlikte Tekirdağ’da aynı amaç için eğitim veren ikinci okul olarak resmiyet kazanacak” dedi.
 
ÖĞRENCİLER İÇİN YAŞAM EVİ
 
Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz ziyaretinden dolayı diş hekimi Ayşe Doğan’a teşekkür ederek “Uygun bulmanız halinde öğrencilerimizin ağız ve diş muayenelerini rutin olarak gerçekleştirmenizi arzuluyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz için Yaşam Evi adı altında bir bölüm oluşturmak istiyoruz. Bu bölüm, ev içinde olması gereken eşyaları kapsayacak. Öğrencilerimizin bu eşyaları kullanabilmelerini sağlamayı amaçladığımız Yaşam Evinin, koltuk takımına ve bazaya ihtiyacı var” dedi.
 
VELİLERE TAKI DERSİ
 
4 bin metrekare alanda eğitim veren Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde önümüzdeki eğitim öğretim döneminde atölyelerin de kullanıma sunulacağını ifade eden Okul Aile Birliği Başkanı Müjgan Karagöz, ayrıca velilerin her şeye rağmen yine de okulda geçirmek istedikleri vakitlerini değerlendirebilmelerini sağlamak amacıyla ‘Takı’ öğretmeni tarafından kendilerine dersler verileceğini söyledi.
 
Marmara Haber Merkezi