Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleri yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Saat 09.00 ile 17.00 arasında ETSO Konferans Salonu’nda yapılan seçimlerde toplam 2 bin 975 seçmenden 2 bin 66’sı sandık başına gitti. Katılım oranı yüzde 69,45 olarak kayıtlara geçti.

Meteoroloji'den Trakya'ya don uyarısı! Tarımsal üretim yapanlar dikkat
Meteoroloji'den Trakya'ya don uyarısı! Tarımsal üretim yapanlar dikkat
İçeriği Görüntüle

MAVİ LİSTE 13 GRUPTA ÇOĞUNLUĞU ALDI

Seçimde mevcut başkan Sezai Irmak’ın mavi listesi, Recep Zıpkınkurt’un beyaz listesi, Yener İşbilir’in kırmızı listesi ve bağımsız adayların sarı listesi yarıştı.

Kesin olmayan geçici sonuçlara göre Sezai Irmak’ın listesi 16 meslek grubunun 13’ünde çoğunluğu elde etti. Recep Zıpkınkurt’un listesi 2, Yener İşbilir’in listesi ise 1 meslek grubunda çoğunluk sağladı.

IRMAK BAŞKANLIK İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Seçimlerin ardından açıklama yapan Sezai Irmak, sonuçlardan memnuniyet duyduğunu belirterek 14 Kasım’da gerçekleştirilecek yönetim kurulu başkanlığı seçimi için aday olduğunu duyurdu.

Irmak, seçimlerin yüksek katılımla ve demokratik bir ortamda gerçekleştiğini belirterek üyelerin sandıkta kendilerine destek verdiğini söyledi.

47 MECLİS ÜYESİ BELİRLENDİ

Meslek komitesi seçimlerinin ardından ETSO Meclisi’nde görev yapacak 47 meclis üyesi de kesin olmayan geçici sonuçlara göre belirlenmiş oldu.

Oda yönetim kurulu üyeleri ile yönetim kurulu başkanlığı seçimi ise 14 Kasım’da yapılacak.

Sezai Irmak, 13 meslek grubunda elde edilen çoğunluğun ardından yönetim kurulu başkanlığı için seçim yarışına güçlü bir sonuçla girmiş oldu.

Muhabir: Sevim BOZKURT