TEYZESİNİ ÖLDÜRÜP EVİ ATEŞE VERMİŞ
Olay, 9 Ocak'ta Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde meydana geldi. Dört katlı apartmanın ikinci katındaki daireden duman yükseldiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Kapıyı kırarak eve giren ekipler, yangını söndürdükten sonra Binnaz Eriş'in kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı. Yapılan incelemede, Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Serkan Eriş'in annesi olan kadının bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, cinayet şüphelisi olarak Eriş'in yeğeni İnci Çalışkan ile eşi C.Ç.'yi gözaltına aldı.

ALTINLARI ALIP ÇOCUĞUNU OKULDAN ALMAYA GİTMİŞ
Emniyetteki ilk ifadesinde cinayeti itiraf eden İnci Çalışkan, teyzesini boğazından ve karnından bıçakladığını, ardından evdeki altınları, paraları ve cep telefonunu aldığını anlattı.
Yaklaşık 1 milyon lira değerindeki altınları ve bir miktar parayı evine götürerek sakladığı belirlenen Çalışkan'ın daha sonra çocuğunu okuldan almaya gittiği tespit edildi. Sanığın, teyzesine ait cep telefonunu da bir okulun yakınındaki çöp konteynerinin yanına attığı belirlendi.
Çalışkan'ın daha sonra yeniden teyzesinin evine giderek cesedin üzerine kolonya döküp ateşe verdiği, yangının da bu nedenle çıktığı kaydedildi. Cinayetin ortaya çıkmasının ardından olay yerine dönen Çalışkan'ın yakınlarıyla birlikte gözyaşı döktüğü belirtildi.
YAPAY ZEKAYA "NASIL CESET YOK EDİLİR?" DİYE SORMUŞ
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İnci Çalışkan'ın cinayetten önce yapay zeka uygulamalarında yaptığı aramalara yer verildi.
Sanığın, uygulamalara "Nasıl ceset yok edilir?" ve "İz bırakmadan adam öldürme?" gibi ifadeler yazdığı, ayrıca farklı öldürme yöntemleri, bayıltıcı iğneler ve altın piyasasına ilişkin aramalar yaptığı belirtildi.
İddianamede, Çalışkan'ın olayın yaşandığı eve giriş ve çıkışına ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının bulunduğu aktarıldı. Evde yapılan incelemede kahve içilmiş iki fincanın bulunduğu, dolapların ve çantaların dağıtıldığı kaydedildi.
Sanığın evindeki aramalarda kanlı bıçak, tornavida, kanlı tülbent, yeni yıkanmış çamaşırlar, 340 dolar ve 40 avro ele geçirildiği belirtildi. İncelemelerde bıçakta Binnaz Eriş'e ait kan izleri, maktulün evindeki bir havluda ise İnci Çalışkan'a ait DNA örnekleri tespit edildiği ifade edildi.
YASAK İLİŞKİ VE ŞANTAJ İDDİASI
Cinayet soruşturmasında İnci Çalışkan'ın ilişki yaşadığı öne sürülen Ömer B. de tutuklandı. Ancak Ömer B., iddianamenin kabulünün ardından yapılan tensip incelemesinde tahliye edildi.
Tekirdağ 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada savunma yapan Ömer B., hakkındaki suçlamaları reddetti.
Ömer B., "İnci Çalışkan ile 2019'un sonlarında başlayan bir gönül ilişkimiz oldu. Bu ilişki 3-4 ay sürdü. Ben evli olduğunu bilmiyordum, evli olduğunu öğrendiğimde ilişkimizi bitirdim" dedi.
Çalışkan ile beş yıl boyunca görüşmediğini savunan Ömer B., sanığın zaman zaman çocuğun kendisinden olduğunu söyleyerek para istediğini öne sürdü. Binnaz Eriş'i tanımadığını belirten Ömer B., cinayetle hiçbir ilgisinin bulunmadığını ifade etti.
Mahkemede tanık olarak dinlenen İnci Çalışkan'ın arkadaşı D.B., sanığın kendisine Ömer B. tarafından tehdit edildiğini anlattığını söyledi.
D.B., "İnci Çalışkan bir süre sonra bana Ömer B.'nin kendisini tehdit ettiğini söylüyordu. İnci hamile kalınca, Ömer B., 'Kocanı ve aileni arayarak çocuğun benden olduğunu söylerim' diye tehdit ediyormuş, İnci bana öyle söyledi" ifadelerini kullandı.
İddianamede de Çalışkan'ın para bulamaması halinde Ömer B.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunacağı yönünde ifade verdiği belirtildi.

EŞİ İLİŞKİYİ POLİSTE ÖĞRENDİ
Duruşmada dinlenen İnci Çalışkan'ın eşi C.Ç. ise Ömer B.'yi tanımadığını ve eşinin ilişki yaşadığını polis ifadesi sırasında öğrendiğini söyledi.
Eşinin kendisinden babasının borcu olduğu gerekçesiyle para istediğini anlatan C.Ç., aile birikimlerinden eşinin hesabına para aktardığını belirtti. Olay günü kendisine gönderilen paranın da eşinin daha önce aldığı altınların karşılığı olduğunu düşündüğünü ifade etti.
"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR"
Öldürülen Binnaz Eriş'in oğlu Serkan Eriş de duruşmada söz aldı. İnci Çalışkan'ın annesinin evine sık sık gidip geldiğini belirten Eriş, "Bizim bu ailecek yaşadığımız bu olayı Allah kimseye yaşatmasın. Ben kendi adıma ve ailem adına en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.
DURUŞMAYA GETİRİLEMEDİ
Tutuklu sanık İnci Çalışkan, mahkeme tutanağına geçen "İş yoğunluğu nedeniyle getirilemedi" gerekçesiyle ilk duruşmaya katılamadı.
Mahkeme, Çalışkan'ın tutukluluk halinin ve Ömer B. hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verdi. Duruşma 4 Şubat 2027 tarihine ertelendi.




