Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde riskli ve rezerv yapı alanlarında yürütülen çalışmalarla eski yapıların yerine yeni konut ve iş yerleri yapıldı.
Bakanlık verilerine göre Kütahya genelinde bugüne kadar 1.489 bağımsız bölümün dönüşümü tamamlandı.

245 KONUT, 58 İŞ YERİ
Pazarlar’daki proje kapsamında 245 konut ve 58 iş yeri inşa edilerek hak sahiplerinin kullanımına sunuldu.
Yeni evlerine yerleşmeye başlayan vatandaşların görüşlerinin yer aldığı görüntüler, Bakan Murat Kurum tarafından sosyal medya hesabından paylaşıldı.

“BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DAHA GÜZEL ANLATILAMAZDI”
Kurum, paylaşımında yeni evlerine kavuşan mahalle sakinlerinin memnuniyetine dikkat çekerek, “Bir kentsel dönüşüm projesi daha güzel anlatılamazdı” ifadelerini kullandı.

DEPREM KORKUSUNUN YERİNİ GÜVEN ALDI
Görüntülerde konuşan mahalle sakinleri, eski ve dayanıksız yapıların yerine inşa edilen konutlarla birlikte kendilerini daha güvende hissettiklerini belirtti.

Bazı vatandaşlar, yıllardır yaşadıkları mahallenin dönüşümle birlikte tamamen farklı bir görünüme kavuştuğunu ifade etti.


TÜRKİYE GENELİNDE 2,3 MİLYON BÖLÜM TAMAMLANDI
Bakanlığın açıkladığı verilere göre 2012’den bu yana Türkiye genelinde 2 milyon 761 bin bağımsız bölüm dönüşüm kapsamına alındı.

Bunlardan 2 milyon 378 bininin dönüşümü tamamlanırken, 383 bin bağımsız bölümde çalışmalar sürüyor.
Kütahya’da Halime teyzeye, Ramazan abiye sorduk: Yeni evinizi beğendiniz mi?
— Murat KURUM (@murat_kurum) October 3, 2026
Cevabı her şeyi özetliyor.
Bir kentsel dönüşüm projesi daha güzel anlatılamazdı. 🙂@kdbgovtr pic.twitter.com/eYwMnHHjBN




