☰
✕
Eğitim

51 bin 932 öğrenci karne sevinci yaşadı

Kırklareli Valisi Uğur Turan, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürü Mustafa Otrar ve İl Millî Eğitim Müdürü Murat Altınöz ile birlikte Mustafa Dalcalı İlkokulu’nda düzenlenen 2025–2026 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Karne Törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.

Programda Vali Uğur Turan, Kırklareli genelinde karne alan 51 bin 932 öğrenciyi tebrik ederek, eğitim-öğretim sürecine katkı sunan 4 bin 476 öğretmene velilere teşekkür etti.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin; akademik başarıyı milli, manevi ve evrensel değerlerle birlikte ele alan bütüncül bir eğitim anlayışını esas aldığını vurgulayan Turan, bu model doğrultusunda düşünen, sorgulayan ve üreten bireyler yetiştirmenin hedeflendiğini ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum hâlinde yaşatır ya da bir milleti esaret ve sefalete terk eder” sözünü hatırlatan Turan, tüm öğrencilere sağlıklı, huzurlu ve verimli bir yarıyıl tatili temennisinde bulundu.

Haber / Nihal KARDEŞ