İfadesinde sistemi tek tek anlatan Hacer T.'nin, donör kadınların yaşlarını küçülttüğü ve kliniklere gönderilen profiller üzerinde oynama yaptığı öğrenildi.
Kendisinin de önce donörlük yaptığını anlatan örgüt lideri, bu işe Emine Ç.'nin yönlendirmesiyle girdiğini söyledi. Kıbrıs'taki işlemler karşılığında 15-20 bin lira aldığını belirten Hacer T., hakkının yendiğini düşündüğü için Emine Ç. ile bir daha çalışmadığını itiraf etti.
Zamanla farklı bağlantılar kurduğunu söyleyen şüpheli, örgüt kurma ve üyelik suçlamalarını ise reddetti.
İfadelerindeki çelişki de dikkat çekti. Bir ifadesinde belirli bir kadının işlemlerini takip etme karşılığında 100-150 Euro aldığını söyleyen Hacer T.'nin, başka bir ifadesinde hiç ücret almadığını söylemesi dosyaya girdi.
Yeni donör bulma yöntemini de anlatan Hacer T., daha önce donörlük yapanların arkadaş çevresi üzerinden ilerlediklerini, kendisini başka bir adayla tanıştıran kişiye 100 Euro verdiğini söyledi.
Dosyada öne çıkan bir diğer isim ise ilaç tedariği ve organizasyonda rol aldığı belirtilen Muharrem Ş. oldu. MASAK raporuna göre Hacer T. ile Muharrem Ş. arasında 2,6 milyon lirayı aşan para hareketi tespit edildi. Soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.




