Gözden kaçırmayın

Korkunç kazada 5 kişi can verdiKorkunç kazada 5 kişi can verdi

Veliler, öğrencilerin okul çevresinde rahatça sigara içmesinden duydukları rahatsızlığı dile getirirken, bu sigaraların kim ya da kimler tarafından satıldığı da büyük merak uyandırıyor.

“SIKI DENETİM ŞART”

Özellikle tekel bayileri ve büfelerin küçük yaştaki çocuklara sigara satması, aileleri endişelendiriyor. Okul çevrelerindeki bu tür işletmelerin denetlenmesini ve reşit olmayan bireylere sigara satışının engellenmesini yönelik sıkı denetimler yapılması gerektiğini vurgulayan aileler, “Bu yaştaki çocuklarımızın sigaraya erişimi nasıl bu kadar kolay olabilir? Hangi bayii ya da büfe, küçük çocuklara sigara satıyor ve onları zehirliyor? Bu sorumsuzluk sadece çocuklarımızın değil, tüm toplumun geleceğini tehlikeye atıyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

 

 

“ASIL ÖNEMLİ KONU, ÇOCUKLARIN SİGARAYI NEREDEN TEMİN ETTİKLERİ”

Veliler, bu sorunun sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu ve acilen çözüm bulunması gerektiğini de vurgulayarak, “Çocuklarımız için güvenli ve sağlıklı bir ortamın sağlanmasını talep ediyoruz. Çocuklarımızı güvenle okula gönderip gönderemeyeceğimizi düşünmemeliyiz. Eğitim yuvaları, çocuklarımızın gelişimi için en güvenli yerler olmalı” dedi. Henüz gelişim çağında olan bu çocukların sigara tüketimine başlamasının bağımlılık riskini artırdığını ve ileride ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşmalarına neden olacağını da kaydeden aileler, “Ayrıca çocukların birbirinden özenerek sigaraya başlaması da korkunç bir durum. Asıl önemli konu ise çocukların sigarayı nereden temin ettiği sorusu. Eğer önlem alınmazsa bu ürkütücü tablo diğer okullara da sıçrayacak ve gözümüzden sakındığımız çocuklarımız, birer sigara bağımlısı olacak” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ