Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgede yaşanan gelişmeler nedeniyle hudutların ve hava sahasının güvenliği için gerekli tedbirlerin alındığı, NATO ve müttefiklerle istişarelerin sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda hava ve füze savunma tedbirlerinin artırıldığı, hava sahasının korunmasına destek sağlamak amacıyla bir Patriot sisteminin Malatya’da konuşlandırıldığı bildirildi.

Öte yandan İran’dan ateşlenen ve Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Mühimmata ait bazı parçaların Gaziantep’te boş arazilere düştüğü, olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı ifade edildi.

Bakanlık, Türkiye’nin hava sahasına ve topraklarına yönelik her türlü tehdide karşı gerekli adımların kararlılıkla atılacağını vurguladı.

Muhabir: Haber Merkezi