TESKİ tarafından başlatılan çalışma kapsamında, 10 yıllık damga süresini tamamlayan su sayaçları aşamalı olarak yenileriyle değiştirilecek.
HEDEF YIL SONUNA KADAR 150 BİN SAYAÇ
İhale sürecinin tamamlanmasının ardından sahada başlatılan değişim çalışmaları Tekirdağ genelinde yürütülecek. TESKİ, yıl sonuna kadar yaklaşık 150 bin sayacın yenilenmesini planlıyor.
Yeni sayaçlarla tüketim miktarlarının daha doğru ölçülmesi ve şebekedeki su kullanımının daha etkin takip edilmesi amaçlanıyor. Çalışmanın aynı zamanda kayıp-kaçakla mücadeleye ve mevcut su kaynaklarının daha verimli kullanılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
TESKİ, sayaç yenileme çalışmalarının Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürülebilir su yönetimi kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
Haber / Sevim Bozkurt