Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde mevcut başkan Talip Öztürk ile Çetin Özhan’ın yarıştığı Kapaklı Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu’nda yaşanan kavganın ardından Özhan sessizliğini bozdu.
FİZİKİ SALDIRI GERÇEKLEŞTİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ
Seçimin ikinci turuna geçilirken kimlik kontrolü ve oy kullanma yeterliliği konusunda itirazda bulunduklarını belirten Özhan, 18 yaşından küçük kişilerin oy kullanmaması yönündeki uyarıları sırasında kendisine yönelik hakaret ve küfürlerin ardından fiziki saldırı gerçekleştiğini öne sürdü. Özhan, sosyal medya hesabından “Kapaklı kamuoyuna saygıyla duyurulur” başlığıyla yaptığı açıklamada, olayın daha sonra arbedeye dönüştüğünü ifade etti.
“GENÇLERDEN ŞİKÂYETÇİ OLMUYORUM”
Kavganın ardından kendisini arayan ve geçmiş olsun dileklerini iletenlere teşekkür eden Özhan, “Sağlık durumum iyidir. Lütfen hiç kimsenin gönlüne endişe düşmesin” dedi. Olay sırasında gençler ile belediye çalışanlarının da salonda bulunduğunu belirten Özhan, yaşı küçük kişilerin yaşananlara bilinçsizce dahil olduğunu düşündüğünü ifade ederek, “Genç kardeşlerimden şikâyetçi olmuyorum” açıklamasında bulundu.
“SÜREÇ ŞEFFAF VE HUZUR İÇİNDE TAMAMLANSIN”
Seçim sürecine ilişkin mesaj da veren Özhan, bundan sonraki aşamaların demokratik ve şeffaf şekilde yürütülmesini istedi. Özhan, açıklamasını, “Tek dileğim, Kapaklı Kent Konseyi seçimlerinin bundan sonraki sürecinin demokratik, şeffaf, huzur ve sağduyu içerisinde tamamlanmasıdır. Kapaklı hepimizin. Ortak akıl, ortak gelecek” sözleriyle tamamladı.
Genel kurulda yaşanan olaylarda tarafların birbirine girdiği arbede salonun kulis bölümüne kadar taşınmış, polis ekipleri müdahale ederek tarafları ayırmıştı. Kavganın, Özhan’ın kimlik kontrolü yapılması ve 18 yaşından küçük kişilerin oy kullanmaması yönündeki itirazlarının ardından başlayan tartışma sırasında çıktığı belirtilmişti.




