Antalya’da telefon dolandırıcılığı girişimi polisin kurduğu operasyonla sonuçsuz kaldı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne başvuran M.A., telefonla arayan bir kişinin kendisini MİT görevlisi olarak tanıttığını ve mesajlaşma uygulaması üzerinden kimlik belgesi gönderdiğini söyledi.
Şüphelinin, M.A.’ya adının FETÖ ile ilişkilendirildiğini söyleyerek baskı kurduğu ve para ile ziynet eşyalarını teslim etmesini istediği belirtildi.
POLİS GÖRÜŞMENİN DEVAM ETMESİNİ SAĞLADI
İhbar üzerine harekete geçen ekipler, şüpheliyi yakalamak için operasyon hazırladı.
M.A.’nın polis gözetiminde telefon görüşmelerini sürdürmesi sağlanırken, yaklaşık 1 milyon 500 bin TL değerindeki döviz ve ziynet eşyalarının teslim alınacağı noktada önlem alındı.
Paraları ve ziynet eşyalarını almaya gelen H.Ç., polis ekiplerini fark edince kaçmaya çalıştı ancak kısa sürede yakalandı.
1,5 MİLYON TL SON ANDA KURTARILDI
Şüphelinin yakalanmasıyla M.A.’nın yaklaşık 1,5 milyon TL değerindeki döviz ve ziynet eşyalarını teslim etmesinin önüne geçildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon anlarının güvenlik kameralarına da yansıdığı bildirildi.
Dolandırıcıların kendilerini polis, savcı, istihbarat veya başka bir kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları baskı altına alma yöntemi daha önce de çok sayıda olayda kullanıldı.
Antalya Emniyet Müdürlüğü de benzer dolandırıcılık olaylarının ardından yaptığı uyarıda, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan para veya altın talep etmeyeceğini özellikle hatırlatmıştı.






