Ahmet Kardeş


Sezar'ın hakkı Sezar'a

Tekirdağ Süper Amatör Lig'de 2015-2016 sezonu sona erdi. Çerkezköy temsilcisi 1911 Çerkezköyspor, 2 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı. Peki bu sonuç, bu takımın başarısız olduğu anlamına mı geliyor? Bence hayır…


Bu takım kurulalı sadece 2 sene oldu. Ama ikinci senesinde şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterildi. Ligi 2 puan farkla 2’nci sırada tamamladı. Şampiyon olan Kültürspor 24 maçın 3’ünü kaybederken, bu takım ise sadece 1 maç kaybetti. 79 golle ligin en çok gol atan takımı oldu.

Peki madem bu kadar iyiydi bu takım, neden şampiyon olamadı? Birileri işini iyi yapamadı ki sonuç böyle oldu. Kimler mesela… Benim aklıma ilk gelenleri size söyleyeyim. Öncelikle kulübün yönetiminde bulunan sözde 1911 Çerkeköysporlular ve sözde taraftarlar…

Yıl boyunca bir iki kez basının önüne çıkıp poz vermekle yöneticilik yapılmıyor. Sürekli 1911 Çerkezköyspor takımını takip eden biri olarak söylemeliyim ki Murat Narçın, Muzaffer Savaş, Yakup Cin, Atılgan Develi ve Sunay Çavuşoğlu dışında sezon boyunca takım için kendini paralayan, antrenmanlara ve maçlara gelen kimseyi görmedim. Bu nedenle ilk sözüm yönetimde yer alıp da yöneticilik yapmayanlaradır.

Gelelim taraftar meselesine… Yönetim kadar suçlu olan bir kesim de taraftar grubudur. Bu arkadaşlar içinde sevdiğim kişiler de var. Ama kusura bakmasınlar. Taraftarlık maçlara gelip küfürler yağdırmak ya da rakip takım lehine tezahurat yapmak değildir. Sahadaki futbolcuları laf atarak demorelize etmek hiç değildir.

Kendilerine soruyorum. Çerkezköyspor’u Bölgesel Amatör Lig’den Süper Amatör Lig’e kadar düşüren, takımı borç batağına sokan ve sonrasında bırakıp kaçan yönetimle aranızda hiçbir sorun yoktu da 1911 Çerkezköyspor yönetimi ile neyi paylaşamadınız? Siz bu takımı sırtından bıçakladınız. Tıpkı Sezar’ı sırtından bıçaklayan oğlu Brütüs gibi…

1911 Çerkezköyspor ligin en pahalı takımlarından birini kurup, bırakın Bölgesel Amatör Ligi, play off’a bile kalamadıysa birilerinin bu hesabı ödemesi ve blazer ceketlerini çıkarıp gitmeleri gerekir. Takım için gecesini gündüzüne katan az sayıdaki yöneticilerin ve şampiyonluk için ellerinden geleni yapan futbolcuların da hakkının yenmemesi gerekir.

Şimdi oturup ahlanıp vahlanmanın hiçbir faydası yok. 2016-2017 futbol sezonu için şimdiden çalışmalara başlanması gerekiyor. Yönetimin revize edilmesi gerekiyor. Bu takım için mesai harcamaya vakit bulamayanlar, yönetimden elini ayağını çeksin. Yöneticilik basına poz vermek demek değildir.

Bir de taraftarsız bir futbol takımı düşünülemez. Yeni sezonda yönetimin çözmesi gereken en önemli sorunlardan biri de taraftar sorunudur. Bu da ya mevcut taraftar grubu ile aradaki buzlar eritilerek yapılmalı, ya da yeni bir taraftar grubu oluşturulmalı. 7’den 70’e tüm Çerkezköy halkının 1911 Çerkezköyspor takımına sahip çıkması gerekiyor.

Ne yaparsanız yapın, Sezar’ı sırtından bıçaklayan Brütüs olmayın…