Abdal MALUMKİŞİ


Şarköylü Baba Iskaladığımız Hayatı Hatırlattı

Google Baba'ya, "Bomba nasıl yapılır" diye yazıp danışacağınız tutarsa sıra sıra diziliyor: Basit evde yapılabilen bomba Evde Rus yapımı el bombası nasıl yapılır El yapımı bomba (gerçek) Bazı bomba düzenekleri Uzman Bomba: Sis + Ses Bombası nasıl yapılır


Hatta ve hatta terör örgütü PKK’nın  bomba düzeneğini nasıl koruduğuna dair bilgiye erişim dahi mümkün.

Yani bombayı yaptığınız gibi icabında kimseye belli etmeden saklamanız, korumanız da mümkün.

Peki. Bu bilgiye bu kadar ulaşmanın getirdiği riskler neler.

Bu hafta içi Şarköy’de yaşadık ve gördük.

Şarköy İlçesi'nde bir grup çoçuk, arkadaşlarını korkutmak için internetten öğrendikleri yöntemle içini aseton ve çatapatlarla doldukları plastik damacanadan patlayıcı yaptı. Çocuklar damacanayı kibritle yakmak isterken meydana gelen parlama sonucu 7 yaşındaki Arda Gülenoğlu, yaralandı. Üstelik bu öyle az buz bir yaralanma değil.

Yanık yaralanması.

Tedavisi için Trakya’nın sağlık yatırımlarının yetersiz kaldığı bir yaralanma biçimi çünkü Trakya’daki hastanelerde yanık ünitesi yok.

Şimdi acılı baba, oğlu ölümün eşiğinden dönen baba yargıya başvurarak bu tür bilgilerin önüne geçilmesini önleyebilmek.

Önemli mi, önemli; hayati mi hayati bir mesele.

İnternet uçsuz bucaksız bir mecra.

Şimdiye kadar internet sitelerine erişim yasağında yaptırım uygulanan yayın türleri ya pornografi ya da terör örgütleri propagandası ile bazı bilinmedik edilmedik siteler için olmuştur.

Ama aslında tehlike hayli yaygın.

Biz çok farklı ve garip bir halde ne yazık ki hayatı ıskalıyoruz.

Şarköylü baba bize ıskaladığımız hayata hatırlattı. 

Gerek internet gerekse sosyal medya yaşantımızı kolaylaştıran bir nimettir, kolaylıktır ancak biz hala ve ne yazık ki bu tür mecraları ne tür, ne şekilde kullanacağımızı bile bilmiyoruz.

Şarköy’de çocuğu ölümden dönen bir babanın tehlikenin farkına yaşayarak vardığı bu girişim umarız bir dizi yanlışların da önüne geçecektir.

Her şeyden öte asıl önlemleri alması gereken ebeveynler olarak bizlersek çocuklarımızın o mecralarda nerelerde gezdiğini sıkı şekilde takibe almak durumundayız.

İYİ BAYRAMLAR

Ramazan ayını bitirdik. Yarın değil öbür gün Ramazan Bayramı’nı kutlayacağız. Memleket hal ve şekillerinden ötürü çok keyifli bir bayram olmayacak gibi gözükse de bayram, bayramdır.

Ramazan Bayramınız kutlu olsun.