Ahmet Kardeş


MHP Kongresi'nin ardından

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ'da ilçe ve il kongrelerini tamamlayıp 2015 Genel Seçim çalışmaları için ‘Vira Bismillah' dedi.


Partililerin kongrelere olan ilgi ve alakaları, parti üst yönetimini memnun ederken, iki adayın yarıştığı Tekirdağ İl Kongresi, adeta demokrasi şöleni havasında geçti. Fakat kongrede partiye yeni üye olmuş bazı isimlere oy kullanma hakkı verilirken, hayatını MHP’ye adamış olan nice duayen isimlerin ise bu haktan mahrum bırakılması da bir o kadar manidar oldu.

Öyle ya da böyle… Kongre yapıldı. Kongrede uzun süre partiye hizmet eden MHP’nin köklü simalarından Yunus Meral, mevcut İl Başkanı Enez Kaplan ile yarıştı. Yılların getirdiği birikim ile yürekten yaptığı konuşma ile tüm partililerin alkışını alırken, delegelerin oylarını ise görev süresince yaptığı faaliyetleri okuyan Enez Kaplan aldı.

11 Ocak Pazar günü yapılan kongrede 507 delege oy kullandı. Bu da kongreye katılımın oldukça yüksek olduğunun göstergesidir. Demek ki MHP için hâlâ bir umut var. Delegelerin 391’i mevcut başkan Enez Kaplan’la yola devam kararı alırken, 111 delege ise iradesini yönetimin değişmesi gerektiği yönünde kullandı.  

Şimdi MHP Genel Merkezi’nin sorması gereken sorular şunlar:

Bu 111 delege ki bu rakam hiç de küçümsenmemesi gereken bir rakamdır, neden mevcut yönetimin değişmesini istiyor? Acaba Enez Kaplan’ın bugüne kadar görevini layıkıyla yapamadığına mı kanaat getirdiler? Yoksa, ‘Tamam Enez Kaplan çok iyi çalıştı ama Yunus Meral daha tecrübeli ve partiye daha faydalı olur, bir de onu deneyelim’ diye mi düşündüler? Bu 111 oy tesadüfen oluşacak bir rakam mıdır?

Diğer yandan Enez Kaplan’la yola devam edilmesi gerektiğine inanan 391 delege, son genel seçimde oyların yüzde 13,4’ünü ve son yerel seçimde de oyların yüzde 15,84’ünü alan il yönetimini başarılı mı buluyor? Her platformda hedeflerinin tek başına iktidar olduğunu dile getiren MHP’liler, yüzde 13 ila 16 aralığında değişen oy potansiyelini yeterli görmeyi mi onaylıyorlar?

Şimdi herkes son kongreyle güven tazeleyen Enez Kaplan başkanlığındaki MHP Tekirdağ İl Yönetimi’nin 2015 Genel Seçimleri’nde başarılı olup olamayacağını merak ediyor.

Bu soruların cevabını MHP’ye gönül vermiş, kendini bu davaya adamış partililere bırakıyor,  MHP Tekirdağ İl Yönetimi’ni de kongrede gösterdikleri demokratik olgunluktan dolayı takdir ediyorum. Sözlerimi Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlerinin tarihe geçen şu dizeleri ile sonlandırıyorum:  “Hak şerleri hayr eyler, Arif anı seyreyler. Zannetme ki gayreyler. Mevlâ görelim neyler, neylerse güzel eyler…