Şükrü Gökçek


MEMURA DARBE GENELGESİ

Bir gazetenin manşet haberi yazımın da başlığıdır.


“28 Şubatçıların hayalini AKP genelge ile yürürlüğe soktu.

İktidarın atadığı bürokrat, istediği memuru makul şüpheyle ihbar edip yargı kararı olmadan işten atacak.”

“Yeni Türkiye…”

“Yeni Anayasa…”

İnanmıyorum!..

İnanmıyorsun!...

Elin oğlu, iyi yaptığına inanıyor!

Hem de en acımasız bir şekilde vurduğunu deviriyor.

Zaten, baştan itibaren temeller hazır bekleniyordu.

Şimdi, Başbakanın imzasıyla, yeni “paralel” düşman yaratılıp,

“Cadı avı ve jurnal kıskacı” devri başlayacak” başlatılacak galiba.

*********    

“Başbakan Davutoğlu’nun imzaladığı genelgeyle kamuda çalışan tüm memurlar, mahkeme kararı olmadan “muğlak” suçlamalarla memurluktan atılabilecek.”

Yani memuriyet ve iş hakkı güvencesi de ortadan kaldırılmış oluyor. Böylece keyfilik cephesinde, bir zafer daha kazanılmış olacak! Güvencesi kalmayan memurun halini düşünmek istemiyorum. Bu zulmün yol açacağı sarsıntılar, iktidar, memur ve bürokratlariçin de bir felaketin habercisidir ki, hiç bir devlet bu şekilde yönetilemez. Bu yollarla milletin tepkisini test etmek isteyenler, milletimizin enayi olmadığını bilmelidirler. İktidar, kendibindiği dalı da kesmeye başlamıştır…Bu darbe genelgesine sessiz kalacak bir halk için söylenecek söz olamaz. Kendi düşen ağlamaz…

Gazete, haberlerinde pek çok kişinin görüşlerine de yer vermiş. Müsaadenizle birlikte okuyalım: “Anayasa Mahkemesi kararına göre kanun hükmünde kararname ile dahi kamu personeline disiplin cezası verilemez. Bu, hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmaz. Maalesef ülkemiz ehil olmayan ellerde bataklığa doğru sürükleniyor.” 

Yeni Türkiye işte böyle inşa edilirken veya edilmişken! Yeni Anayasa ile de taçlandırılması isteniyor. “Yeni Anayasa milletimizin istediğidir” deniliyor. Televizyon baykuşları da her gecemizi zindan ediyor. Sermaye bol yalan çok. Memlekette kan gözyaşı sel oldu. Cumhurbaşkanı, hala başkanlık ve anayasa diye dayatıyor. “Ey! Meclis’in saygın üyeleri…İle talimat veriyor. Allah aşkına ne olur, birkaç gün susun. Kendinizi de bir kerecik olsun vicdan terazisine koyun.

Hukuk reformu dediniz, adaleti zulmün aracı yaptınız. Memurun ekmeği ile oynamak Müslüman yönetime yakışıyor mu? Her yanlışınızı “paralel” dediğiniz eski dostlarınıza yükleyerek aklandığınızı mı zannediyorsunuz? Memurlara gerçekten darbe olan genelgeyi, merhamet ve vicdan sahibi Başbakan hangi anlayışa hizmet için imzaladı, hala inanamıyorum. Hele hiç inanmak istemiyorum. Başımızda bunca belalar varken, bu genelgeyle de başımıza daha büyük yeni belalar açılacaktır. Parlamenter sistemin başkanlıkla edilmesi Cumhurbaşkanının tek adsam olmak arzusudur. Milletimiz bu oyunu asla kabul etmeyecektir.Eğer gayeniz millete hizmetse,gücünüzü iyi insan yetiştirmek için kullanın. İstediğiniz kadar kanun çıkardınız, reform yaptık dediniz. Bir de ülkeyi ne hale getirdiğinizi görün. Her işinizi kararlılıkla yaptığınızı söylemekle işler düzelmez. Yaptıklarınıza bakın, Müslüman vicdanınız sızlamıyor yolunuza devam edin!..“Darbe genelgeniz hayırlı olsun!!!