FAHRETTİN MASUM BUDAK


KIBRIS BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİ

20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 48. yılını kutlarken orada yaşanan acı hadiseleri birer birer Türk çocuklarına anlatmak zorundayız. Aksi takdirde yeniden başa dönmemiz işten bile değildir.


Kıbrıslı Türklerin yaşadığı acı dolu hadiseleri kalkıp gizlerseniz ve Kıbrıslı Türklere ders olarak anlatmazsanız onları orada ayakta tutamazsınız. Binbaşı Nihat İlhan'ın eşini ve üç yavrusunu banyoda katleden Rum EOKA militanlarını kimler biliyor? Banyo Katliamı adıyla tarihe geçen bu vahşeti sokağa çıkıp kime sorsan bilmezler!

Muratağa, Sandallar ve Atlılar köylerindeki katliamları kimlere anlatabildik? Bu köylerin toplan nüfusu o dönemde 248 kişi idi. Kaçan kaçmış kaçamayan 126 kişi katledilmiştir. Bu vahşetleri Türkiyede dile getirenler ve Türk çocuklarına doğru dürüst  anlatanlar pek oldu mu?

Goşi katliamı ile Tahtakale katliamında yaşananları bilen var mı? Bu iki yerde toplamda 40 kişiye yakın Türk vahşice öldürülmüştür.

Kanlı Noel Katliamı olarak bilinen Lefokşe'de 5 yüzün üzerinde Türk hunharca katledilmiştir. Tıpkı Ermeni olaylarında olduğu gibi Türklere yapılan katliamların üzeri örtülmüş, Rumlara yapılan ufak tefek katliamlar büyütülerek günümüze kadar canlı tutulması sağlanmıştır.

Binbaşı Nihat İlhan vahşice katledilen eşini ve üç yavrusunu anlatırken "Çocuklarım hala kanlar içindeydi. Ellerimle yıkadım. Erzincan'da Aile kabristanına çocuklarımı ve eşimi kan çanağına dönen gözyaşlarımla gömdüm” 

Şimdi soruyorum, hangi baba bu acıya dayanabilir?

1964'de Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel Kıbrıs semalarında uyarı uçuşu yaparken, açılan ateş sonucu uçağı düşürülür. Yüzbaşımız bu esnada parşütle atlar. Etrafını saran Rum askerlerle mermisi bitene kadar çatışır ve esir düşer. Yüzbaşımız hastaneye değil, işkence yerine götürülür! Vücuduna her türlü işkence yapılır ve acımasızca katledilir. Uluslararası alanda suçlanmamak için ölüsü hastaneye taşınır!

Allah kimseye düşmanın kalleşini vermesin! Bize verilen kalleş Ermeni ile Rum düşmanlığı, yakamıza illalah dedirtmiştir!

Kıbrıs Türklerine geçmişte olup bitenleri bugüne kadar anlatmakta ne yazık ki çok geç kaldık! Bıçak sırtı gibi ikiye bölünen Kıbrıs Türk'ünü gördükçe içimiz acıyor!

Sormak hakkımız değil mi?Çözümcüler neyi çözecek? Çözülen barışı, kardeşliği ve istikrarı mı çözecek? Çözülen bir şeyin neyi çözülecek?

FAHRETTİN MASUM BUDAK