Hüseyin Gökçeli


Girdisi, çıktısı...

Geçen akşam Nevşin Mengü, Erdoğan-Trump görüşmesi canlı yayınlanırken şöyle bir lafta bulundu. Erdoğan-Trump görüşmesini değerlendiren Nevşin Mengü görüşmesinin kısa sürmesiyle ilgili "Girdisi çıktısı, oturdusukalktısı toplam 23 dakika sürdü. Erdoğan, Trump'ı Türkiye'ye davet etti, Trump ise arkasını dönüp gitti" ifadesini kullanmıştı.


Bu ifade AKP tarafından yanlış anlaşılmış olacak ki bir anda sosyal alem yıkıldı. Nevşin Mengü'nün sunuculuğundan tutun da özel hayatına kadar herşeyi yazıp çizdiler. Hakaretleri saymıyorum bile... Ama insan da biraz onur olması lazım. Bu ülkede AKP aleyhine herhangi birşey yazıp çizen insanın yaşamaya, özgürlüğünü kullanmaya hakkı yok mu? O bir yana söylediği sözlerde AKP tarafını ne mutsuz etti ki bu kadar alevlendiler gerçekten anlamak güç. Yani 1380 saniye dese, sırtınız göğe mi erecek. Olayın kısa özetini geçmiş işte ne güzel.

“Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşme toplamda 23 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump'ı Türkiye'ye davet etmesine rağmen, Trump oralı olmadı ve arkasını dönüp gitti” deyip cümleyi uzatmak yerine bu ifadeyi kullanan Nevşin Mengü'yü bir kez daha tebrik ediyorum. Türkiye'deki dizi özeti gibi olayın uzun uzadıya anlatmaktansa kısa bir özet geçmiş kendi nezdinde. Trump, Erdoğan'ı sepetledi de dememiş hani. Dakikasını da söylemiş. Girdisini, çıktısını da...

Ama ne hacet ki onun da sonu İrfan Değirmenci gibi oldu. “Girdisi, çıktısı, oturdusu, kalktısı” diyen NevşinMengü'nün işine CNN Türk son verdi. Ne yazık ya. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz anlamıyorum ki! Düşünce özgürlüğü ile demokrasi ile Atatürk zamanında dünya liderliğini elde eden güzel ülkemiz şimdi tutuklu gazeteciler, düşüncesi nedeniyle işini kaybeden gazetecilerle doldu taştı.

Ortadoğu ülkesi konumunda lider vasfı görerek örnek olması gereken Türkiyemiz, şimdi birtakım kirli ellerin elinde özgürlüğümüzü içten içe kısarak, ülkemizi yaşanmaz hale getiriyor. Ve kimse demiyor ki hani adalet? Hani hukuk? Hani özgürlük? Demeye korkuyoruz. Susturuluyoruz. Ve susmaya o kadar alışmışız ki, konuşmaya başladığımızda içimizden geçenleri sansürleyerek, aman başımı derde sokacak bir söz etmeyeyim diyerek gerçekleştiriyoruz.

Konuşmak insan doğasının en önemli özelliği. İnsanı hayvandan ayıran yegane özelliklerden bir tanesi. Ama biz susturuluyoruz. Susuyoruz. Susmaya alıştırılıyoruz. Ama onlar konuşuyor. 

Bu yazıda sadece iki tanesini sizlere vereceğim. Malum sansürleniyoruz. AKP tayfasından Twitter'da konu olan Nevşin Mengü'ye ithaf edilen sözlerden bazıları;

''Girdisiyle çıktısıyla, oturamayışınla kalkamayışınla kapı yolu gözüktü sana canım 

Getout

#nevşinmengü''

''Nevşin Mengü yargılanmalı postal yalayıcı aşağılık''

Devlet bütün kanalları elinde bulundurmasına rağmen, bütün medyayı örümcek ağı gibi sarmasına rağmen, Nevşin Mengü'nün girdisi çıktısı onların zoruna gider olmuş. Ne diyelim. Nevşin Mengü kovuldu. Girdisi çıktısını da size bıraktı. Artık tepe tepe kullanırsınız....

Esen kalın...