Hüseyin Gökçeli


Gece çalışanlar değerlidir

Gece çalışmak zordur. İnsana zor gelir sıcacık yatağında uyumak varken loş ışıkların altında gözünü kamaştıran ışığa maruz kalarak çalışmak. Hayatımızın bir parçasıdır çalışmak.


Kimileri gündüzleri çalışırken kimileri ise hayat akışının yavaşladığı vakitlerde yani geceleri çalışıyor. Gece çalışmak zordur. Herkes sıcacık evinde yatarken sen çalışmak zorundasındır. Bazı mesleklerin en zor tarafıdır gece çalışmak. Toplumda çalışmak denilince akla ilk gelen sabahın ilk ışıklarından karanlık çökene kadar olan işlerdir. Ancak gece çalışmak zorunda olanlar veya isteyerek bunu tercih edenler de toplumda oldukça fazla. Gece olunca ortalıktan el ayak çekilir. Sadece çalışanlar dışarıda kalır.

Bir Belediye Otobüsü şoförü gece çalışmak zorundadır, gece çalışanları evlerine sıcak yataklarına ulaştırmak için. Bir mezarcı gece çalışır, bu dünyadan göçüp gidenlerin en azından toprağın altında huzurlu uyuyabilmesi için. Bir bekçi gece çalışır, bütün gün yorulan bedenleri gece boyunca güvende tutabilmek için. Bir işçi gece çalışır. Patronu kazansın, ülke kazansın, kendisi kazansın diye… Bu örnekler saymakla bitmez. Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur gece çalışmak. İstesen de istemesen de… Ve bir de ek olarak biz gazeteciler var gece çalışanlar. Gece şehrin bilinmeyen, karanlık noktalarında meydana gelen olayların halka ulaştırılması için. Halkta oluşan merak duygusunu sabahleyin okuduğu gazetede onlara en hızlı şekilde ulaştırabilmek için. En tehlikeli yollardan geçenlerdir onlar, kazaya, belaya göğsünü gere gere gidenlerdir. Sırf bir kare fotoğraf yakalamak için.

Gece çalışanlar değerlidir. Çünkü herkes uyurken onlar nöbettedir.