Hüseyin Gökçeli


Değiştirin Şu Gündemi Gözüm Görmesin!

Ülke olarak gündem değiştirme konusunda üstümüze yok. Ülkede var olup giden mevcut iktidar yanlışlarını ört pas etmek adına, gündemi sürekli meşgul ederek, halkı oyalama veyahut gerçeği görmezden gelmesini varsayan olaylar ile halkı sığlaştırıyor.


Tekdüze bir yaşam biçimine devam ediyoruz. Ülkecek zor günler geçirdiğimiz bu zamanlarda gündemimiz ‘’Murat Boz’un Aslı Enver’i, Bu Tarz Benim’in medyatik yarışmacısı Bahar Candan ile aldatması’’ olmuş vaziyette.

Ve bu geçmişten günümüze süregelen bir gelenek halini almış durumda. 90’lı yıllarda mevcut koalisyon hükümeti ve siyasi iktidarsızlıklar vuku bulurken ve bir de seçim üstüne seçim… Derken Sene 1995 sonlarında olmadık bir şey patlak verdi ve gündem bir anda başka yöne kaydı.‘’Aralık 1995 tarihinde, Figen Akat isimli Türk gemisi, Bodrum sahilinin 6 kilometre kadar açığında bulunan ve Yunanlıların İmia diye adlandırdığı kaya parçasına çarptı. Kayalıkların Türkçe ismi Kardak'tı. Figen Akat'ın kaptanı Türkiye'den yardım istedi. İşte kriz tam da burada patlak verdi. Yunanlılar kayalıkların kendi kara suları içerisinde bulunduğunu iddia ediyor ve ''size ancak biz yardım ederiz'' diyorlardı. Böylece denizin orta yerinde duran bu önemsiz kaya parçaları, iki ülkeyi karşı karşıya getirdi’’ İşte bu önemsiz kaya parçaları olan yeri Yunanlıların sahiplenmesine karşı çıkan Türk hükümetinin çıkarma yapması, tüm bu çalkantılı dönemleri halkın bir anda unutmasına yol açmış ve de zafer nidaları ile sokaklara dökmüştür. Günümüz döneminde de yine aynı şekilde sıkı bir gündem değiştirme tutumu sergilenmekte. Referandumun olumsuz sonuçlarını halkın görmezden gelmesi amaç edinilmiştir. KHK’dan ihraç edilenlerin yerine kimler atanacak? Türkiye’de yaşayan yaklaşık 4 Milyon Suriyeli ne olacak? AB ile arası bozulan Türkiye’nin bu süreçte tutumunda neler değişecek?.. Bu ve bunun gibi sorunların konuşulması, yazılması, çizilmesine getirilen yasaklardan öte bir durum da var olan gündemin değiştirilmesi. Medyayı elinde bulunduran iktidar yönetimi istediği şekilde medyayı yönlendirerek, halkın öğrenmesi gereken gerçekler yerine, kendi istediğinin verilmesini amaç ediniyor. Bu yüzden siyasi düzenlemeler, terör saldırıları, kadın cinayetleri, yasaklar gibi halkın asıl öğrenmek istediği durumları gözardı edip, Murat Boz’un aldatma mevzusunu bir anda gündeme taşıyabiliyor. Ve bu süreç o kadar uzuyor ki bir ay boyunca konuşuluyor deyim yerinde ise. Doğudaki terör saldırıları, patlayan bombalar olduğu zamanlarda da en çok izlenen Survivor oldu. Çünkü hemen ardından yasak getirildi. Halkın öğrenme hakkı ellerinden alındı. Sonraki ilerleyen süreçte de magazinel basın devreye girerek halkın unutması sağlandı. Bu durumlar devam ediyor. Daha ne kadar sürecek bilinmez ama farkımız olsun diye gerçekleri mümkün olduğu mertebe sizlere ulaştırmaya çalışacağız. Boyun eğmek, itaat etmek Türk halkına yaraşır bir tutum değil…