FAHRETTİN MASUM BUDAK


ÇERKEZKÖY BELEDİYESİNİN ÇALIŞMA KARNESİ

    Çerkezköy Belediyesi bu iki dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi'nin elindedir.


Sayın Başkan Vahap Akay,  birinci dönemde çok şeyler yapmış olacak ki bu ikinci dönemde de kazanmasını bildi. Gerçekten de mevcut belediye başkanı Vahap Akay birinci dönemde göz dolduran ve insanın takdirini kazanan bir sürü işlere imza attı. Yeşil alanları çoğalttı. Park ve bahçeleri genişletti. Yeni yeni parklar açtı. Yeşil alan konusunda Çerkezköy'e Avrupa standartları getirdi. Bazı sokak ve caddeleri ağaçlandırarak muazzam bir estetik görüntü  kazandırdı. 

   Diğer yandan, dere yataklarını ıslah ederek sel baskınlarına karşı önlemleri en üst seviyeye çıkarttı. Ayrıca atıl vaziyette duran dere boylarına parklar yaparak kent sakinlerine nefes alabilecekleri ve dinlenebilecekleri geniş bir alan oluşturdu. Kentpark buna örnektir.

  Bu arada kendisine oy versin vermesin tüm kesimleri kucaklamasını bildi. Hiç bir insan arasında farklılık yaratmadı. Herkesin gönlünü alacak derecede tarafsız davrandı.

   Bazı parklara ve caddelere zıt düşüncede olduğu liderlerin adını vermekten çekinmedi. Örneğin;  bir ana caddeye ve bir önemli parka Alparslan Türkeş' in adını vererek geçmişten süre gelen fikirsel ayrılıkların sertleşmesinin önüne geçti. 

  Ayrıca tüm Çerkezköy halkının belediye başkanı oldu. İfrat ve tefrite kaçan bir particilik yapmadı. Partizanlık yapılmasına da müsade etmedi. Uç ve radikal çıkışların önüne baraj koyarak insanların kaynaşmasını sağladı.

   Başkan Vahap Akay ikinci döneme talip olduğunda halk, onun bu olumlu duruşunu onayladı ve yeniden seçerek şehrin anahtarını bir kez daha ona teslim etti.

   Gel gelelim, bu ikinci dönemde maalesef Başkan bekleneni veremedi. Yolsuzluk kokularından dolayı herkes burnunu tutmaya başladı. Yıllarca ihmal edilmiş alt yapı çalışmalarını başlattığında halkın umutları tavan yapmış ve şehrin değişecek olan çehresine dokunduğu için çok memnun olmuştu. Ancak ne var ki, Başkan istenilen ve arzulanan hızlı çalışmayı bir türlü gösteremedi. Bunu gören halkımız, bir süre sabır kelimesini dilinden düşürmedi. İlçenin köstebek yuvasına dönmüş durumu, kazılmış ve kaderine terkedilmiş manzarası insanları mırıldanmaya, homurdanmaya hatta ağır eleştirilere sevk etti.

  Uzun süre caddelerin kazılarak bırakılması çeşitli dedikodulara sebep oldu.  Bir planla işe başlanması, ardından yarı altta yarı üstte bu planın değiştirilmesi alt yapı çalışmalarını uzattı da uzattı. Butün bunlar yapılırken bu sefer de yüklenici fırmalarla sorunlar başladı. Projeyi alan yüklenici firmaların bir türlü dikiş tutmaması ilçe sakinlerini ve esnafımızı canından bezdirdi.

  Neyse, bereket versin ki sonunda işler yoluna konuldu, çalışmalar hızlandı ve insanlarımız derin bir nefes aldı. Giderek şehrin güzel ve doyumsuz görüntüsü ortaya çıkmaya başladı.

  Gelin görün ki, Başkan kaş yapayım derken nerdeyse göz çıkaryordu. Doğrusu, Atatürk Caddesi ile Öztrak Caddesi onu çok yıprattı ve hırpaladı. Halk onun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmasını düşünürken, onun birden bire paldır küldür yerlere düşmesi hayal kırıklığı yarattı.

 Ne diyelim? İnşallah toparlanır, şikayet ve yakınma noktalarında başarılı olur ve halkımızın teveccühünü yeniden kazanır.

FAHRETTİN MASUM BUDAK