FAHRETTİN MASUM BUDAK


BAŞLARKEN...

Muhterem okuyucular, Allah izin verirse bundan bu yana haftanın belli günlerinde birlikte olacağız.


Amacımız ve maksadımız insanımıza, toplumumuza, bölgemize ve Türkiye'mize kalem ve fikir aracılığıyla hizmet etmek ve bu hizmetin mutluluğuna ortak olmaktır.

Gördüğumuz, görebileceğimiz olay ve olgulara objektif bir pencereden bakmak ve bunları halkımızın istifadesine sunmak tek düşüncemiz olacaktır. Bölgemizde ve Trakya'mızda her gün bir sürü olaylar yaşanmaktadîr. Bunları ekonomik, kültürel, sosyal ve siyasal açıdan değerlendirip milletimizle birlikte tartışmaya açacağız. Bütün bunları yaparken, mümkün mertebe insaf ve vicdan kriterlerinin dışına çıkmayacağız. Adaleti kendimize şiar edinerek sorunlara aklın ve bilimin ışığında bakacağız. Kimsenin adamı olmayacağız. Kalemimizi çıkarsal anlamda kullanmayacağız. Problemlere parmak basarken kimsenin canını yakmayacağız.Yalan, yanlış şeylerle insanımızın güvenini sarsmayacağız.

Trakya ve Çerkezköy Türkiye'nin en önemli ve en cazibe bölgesidir. Bu coğrafyanın dengesi Türkiye'nin dengesidir. Bu bölgenin istikrarı Türkiye'nin istikrarıdır. Bu bilinçle hareket edeceğiz, bu bilinçle kalemimizi oynatacağız.

Biliyorsunuz, dünyamız küresel anlamda karşılıklı ilişki ve etkileşim içindedir. Milletler ve devletler karşılıklı münasebetletle geleceğe uzanmaktadır. Artık iletişim, bilişim ve ulaşım milletleri birbirine çok yaklaştırdı. Hiç bir toplum, yek diğerinden soyutlanarak ayrı  yaşayamaz hale geldi. Bu bağlamda sadece kendi milletimizin sevinç ve kederine ortak olmaya kalkarken, diğer milletlere de kayıtsız kalamıyoruz.

Çünkü ucu ister istemez gelip bize de dokunmaktadır.

Örneğin; Suriye'de olup bitenler ile Ukrayna ve Rusya'da meydana gelen olaylar yalnızca bulunduğu bölgelere değil, bütün dünyaya büyük zararlar ve altında kalkılmaz ağır cezalar verdi. 

Bu doğrultuda yazarken, okurken ve yorumlarken daima milletimizden ve devletimizden yana olacağız. Ama hakkaniyete de asla yüz çevirmeyeceğiz. Önceliğimiz bizim değer yargılarımız olacaktır ancak nerde bir mazlum ve masum toplum varsa oraya mutlaka gözümüzü dört açarak bakacağız.

Kısaca;  haktan, hukuktan, insandan ve toplumdan yana olacağız!

Gayret bizden, tevfik allah'dandır.

FAHRETTİN MASUM BUDAK