FAHRETTİN MASUM BUDAK


AZERBAYCAN EVİ'NDE NAHÇIVAN'I SEYRETMEK..

Iğdır'a geldiğim günden beri koşturuyorum. Hem arkadaşlarıma zaman ayırıyorum hem de çeşitli sosyal aktivitelere katılarak bir çok şeyler öğrenmeye çalışıyorum.


Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir Acar'ın huyudur. 

 

Etkinlik düzenlemezse asla duramaz. 

 

Onun düzenli olarak senede birkaç kez mutlaka etkinliği vardır.

 

Ya şiirde ya edebiyatta yada bir başka aktivitede insanları mutlaka buluşturur. 

 

Bütün bunları yaparken, çok ihtiyatlı, özenli ve tertipli bir yol tutturur ve programlarının mükemmel geçmesine yönelik tüm ayrıntıları önceden gözden geçirir ve en ufak bir aksaklığın olmaması için elinden gelen tüm gayreti göstermeye çalışır.

Dünkü Nahçıvan'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla ortaklaşa düzenlenmiş olduğu "Fotoğraf Sergisi" etkinliğinde de bunu gördük. 

 

Her şey mükemmeldi. 

 

Organizasyonda hiç bir eksiklik yoktu. 

 

Mülki erkan, Sivil Toplum Kuruluşları tam zamanında yerlerini almıştı. 

 

Nahçıvan'ın muhtelif yerlerinde çekilen tarihi, turistik ve tabiat görüntülü; dağlar, göller ve ecdat kokan evlerle müteşekkil fotoğraflar özenle getirilmiş ve özenle şov elyelere yerleştirilmişti. 

 

Sergide hazır bulunan Nahçıvan Türk Konsolosu ve Nahçıvanlı sanatsever yetkililer kısa bir konuşma yaparak günün önemine vurgu yaptılar.

 

 Milletvekili Cantürk Alagöz, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Ülkü Öcal'lı "Şark Kapısı Fotoğraf Sergisi'"ni gezerken  ve tamaşa ederken, Nahçıvan'ın o bilinen estetik değerdeki manzaraları sanki buraya taşınmış gibi hissine kapıldık. 

 

Sergide harika fotoğraflar bizleri bekliyordu;  hepsinin capcanlı bir duruşu vardı. İnsan seyrettikce seyredesi geliyordu. Kimileri gidip gördüğü bu yerleri ayrı bir dille ve ayrı bir tatla anlatıyordu.

 

Kısaca, Nahçıvan'ı Iğdır Azerbaycan Evi'nde yaşadık. Başta Iğdır'ın "Milli Hafızası" Başkan Ziya Zakir Acar olmak üzere emeği geçen ve katkısı bulunan herkesi kutluyor, devamı için gayret ve destek gösterenlere teşekkür ediyorum.

 

İster "Şark Kapısı" olsun, ister "Türk Kapısı" olsun, isterse "Türkistan Kapısı" olsun; bir gün mutlaka üç parçaya bölünmüş Azerbaycan bir bütün olacak ve bu adların hepsi birden "Turan Kapısı" olacak!

 

 FAHRETTİN MASUM BUDAK