Hakkı MÜDAFAA


ALBAYRAK HAKLI! VALİ BEY NE DİYECEK MERAK EDİYORUM! 

Merhaba sevgili vatandaşlar. Ben Hakkı Müdafaa. Bugünden itibaren yazılarımla huzurunuzda olacağım. Küçükken Hakkı ismini sevmezdim, Müdafaa kelimesinin de anlamını bilmezdim. Yaşım ilerledikçe bu isim ve soyisim ile gurur duymaya başladım. Soyadımıza nazire yaparcasına ismim özellikle konulmuş. Ben de bu ismin hakkını vererek hakkı müdafaa etmeye çalışacağım. Babamın memuriyeti dolayısıyla ülkemizi doğusundan batısına gezip, görme fırsatım oldu. Bunun sağladığı avantajı iyi kullanıp kendimi geliştirdim. Bu konuda sizlerden gelecek tüm şikayet, istek, öneri ve dile getirilmesini istediğiniz yerel, bölgesel ve ulusal konularla ilgili mesajlarınızı e-mail adresime bekliyorum. Hepsi tek tek incelenecek ve dile getirilecektir. Bunları yaparken bir siyasi partinin sözcüsü gibi değil hakkın müdafaası, hakkın alınması ve verilmesi amacındayım. Sizler de bölgemizin, ülkemizin kanayan yaralarını dert edinip bana yardımcı olursanız mutlu olurum. 


 


Kendimi tanıttıktan sonra ilk konumuza geçelim. Birkaç gün önce Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sosyal medya hesabından bir serzenişte bulundu; "Kamu Hizmetinde Büyükşehir Belediyeleri Dışlanamaz." dedi. Bu serzenişi okuduğum zaman Türkiye'de geçmişten bugüne siyasette bir arpa boyu yol alınamadığını tekrar gördüm. 


Sn. Albayrak, "Ergene Çevre Koruma Projesi Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü" törenine davet edilmemiş. Tören, Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğan’ın canlı bağlantı ile; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, ilçe belediye başkanları ve AKP teşkilat mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilmiş.


Peki Büyükşehir Belediye Başkanı neden davet edilmemiş? Bir beyin fırtınası yapalım bunun sebepleri üzerine... Albayrak 65 yaş üstü olduğu için olabilir mi? Hani belki sağlığını düşünmüşlerdir! Sahi, Sayın Valimiz kaç yaşında?  Çok mu iyi niyetliyim? Peki, CHP'li olduğu için olabilir mi? Eh, şu siyasi seviyenin olduğu ortamda neden olmasın! Bu törende Albayrak'ın olması, bu projeyi sahiplenip, oya çevirmesi mi tedirgin etti bazı siyasetçileri?


71 yaşındaki Albayrak'ı herhalde sonraki seçimlerde de büyük rakip olarak görüyor olabilirler mi? İnşallah böyle değildir. Çünkü bu utanç verici bir bakış açısı. 


Yahu adam Tekirdağ'ın Büyükşehir Belediye Başkanı ve bu projenin en büyük ve önemli paydaşı. Tekirdağ ile ilgili en önemli sorunların başında gelen Ergene Çevre Sorunu ile ilgili birçok çalışma yapmış. Bu adamı törene davet etmeyeceksin de kimi edeceksin? Siyasi oy hesapları bu duruşun önüne geçmiş anlaşılan. Aynı zihniyetle, Ak Parti haricindeki diğer ilçe belediye başkanları da çağrılmamış. Arkadaşlar pardon, babanızın evinde kısır günü mü yapıyorsunuz? Bu nasıl bir zihniyet! 


Bu nehir yaklaşık 283 km boyunca Yıldız Dağları’ndan Ege Denizi'ne kadar onlarca belediyenin, ilin, ilçenin sınırından geçer. Geçtiği yerlere suyunu verirken, "Buranın belediyesi hangi partiden?" diye sormaz. Allah'ın böyle kurduğu nizama, kulun bu tahammülsüzlüğü bir isyan değil midir? 


Ülkenin sorunlarını parti oy kavgasına indirgeyemezsiniz! Projenin tanıtım reklamlarında Ergene Havzası'ndaki yerel yönetimlerin bu konuda yıllardır hassasiyet göstermediğinden bahsedilmiş. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yerel yönetimlerin bu işin sorumlusu olduğunu vurgulayıp, "Ama hep 'biz çevreciyiz' diyenlerin bugüne kadar çevrecilikle alakalarının olmadığını hep birlikte gördük. Hem de nedense bizim çevreciliğimiz sorgulanır." demiş. Törende Çevre ve Şehircilik Bakanı da yok nedense. Bu da ayrı bir soru işareti! 
Sn. Albayrak da haklı olarak diyor ki; 


"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın plansız sanayileşmeden kaynaklanan çevre kirliliğindeki sorumluluğu bölge belediyelerine yüklenmiştir. Unutulmamalıdır ki, sanayi tesislerine ruhsat verme ve denetleme yetki ve sorumluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na aittir." 
Buyurun buna ne diyeceksiniz? Bakın parti falan demiyor Sayın Albayrak, Bakanlığın sorumluluğundan bahsediyor. Yine de işbirliğine davet eden çağrısı nedeniyle Sayın Albayrak'ı kutlamak gerek. 
Sayın Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da bir çift söz eder mi? Yoksa söz etmesi için o Bakanlığın da CHP'de olmasını mı bekleyeceğiz? Bunu da sizlerin takdirine bırakıyorum. 


Bir sözümüz de Sayın Vali Bey'e gelsin. Sayın Valim, bu programlar o ilin Valiliği koordinatörlüğünde düzenlenir. Siz onca törende yüz yüze baktığınız, gerektiğinde imkanlarını kullandığınız Büyükşehir Belediyesinin ve (Ak Partili olanlar hariç) ilçe belediyelerinin bu törene davet edilmemesini nasıl karşılıyorsunuz? Buna vereceğiniz cevabı merak ediyorum! 


Parti veya yerel siyaset bir tarafa da, zihniyet gerçekten önemli. Şu dar siyasi anlayıştan bir gün kurtulursak, kürsülerde kullandığınız sözler yürekten ve gülüşünüz samimi olursa ülke de kurtulur.


Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır!