Kırklareli kadın basketbolunda önemli bir başarıya imza attı. Kırklareli Belediyesi FBO Kadın Basketbol Takımı, yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde mücadele edecek.
Kentin kadın basketbolunda ulusal lig seviyesine çıkması, Kırklareli’nin yanı sıra Trakya sporu açısından da dikkat çekici bir gelişme oldu. Takımın 1. Lig’de yer almasıyla Kırklareli, sezon boyunca Türkiye’nin farklı kentlerinden rakipleri ağırlayacak ve deplasmanlarda Trakya’yı temsil edecek.
DERYA BULUT HEDEFİ BÜYÜTTÜ
MHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut yönetimindeki belediyenin kadın basketbol takımına sağladığı destek, takımın yeni dönem planlamasında da devam ediyor.
Takıma olan inancını dile getiren Bulut, 1. Lig’in ardından hedeflerinin gelecek sezon Süper Lig olduğunu açıkladı. Bu hedef doğrultusunda sezon hazırlıkları ve takımın yeni dönem yol haritası ele alındı.
KIRKLARELİ’DEN TRAKYA’YA ÖNEMLİ VİTRİN
Kırklareli temsilcisinin ulusal ligde mücadele edecek olması, bölgede kadın basketbolunun gelişimi açısından da yeni bir vitrin oluşturacak. Özellikle basketbola ilgi duyan kız çocukları ve genç sporcular için kentlerinde üst düzey liglerde mücadele eden bir kadın takımının bulunması ayrı bir önem taşıyor.
Ancak Süper Lig şimdilik bir hedef. Kırklareli Belediyesi FBO’nun bu hedefe ne ölçüde yaklaşacağını 1. Lig’de göstereceği performans belirleyecek.
Kırklareli’nin kadınları ilk önemli eşiği geçti. Şimdi gözler 1. Lig’de, rota ise Süper Lig.
Haber / Hatice Cantürk





