Kırklareli’nde telefonla aradıkları bir vatandaşı polis olduklarına inandıran dolandırıcılar, yüklü miktarda para ve ziynet eşyasını teslim alarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Mağdurun dolandırıldığının belirlenmesi üzerine Babaeski Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde geniş çaplı çalışma başlatıldı.
ŞÜPHELİ BOLU’DA YAKALANDI
Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda olayla bağlantılı olduğu tespit edilen S.Ç. isimli şüphelinin izini Bolu’da buldu. Takibe alınan şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
ÇANTASINDAN SERVET ÇIKTI
Şüphelinin üzerinde ve çantasında yapılan aramalarda 5 bin 500 Amerikan doları, 80 çeyrek altın, 2 yarım altın, 4 Reşat altın ve 1 Ata altın ele geçirildi. Aramalarda ayrıca farklı tür ve ağırlıklarda 34 bilezik ile altın kolye, zincir, bileklik, küpe, alyans ve çeşitli ziynet eşyaları bulundu. Ele geçirilen nakit para ve altınların toplam piyasa değerinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu belirtildi.
CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen S.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.



