Sömestr tatili, Müzeler Haftası, resmi bayramlar, yılbaşı gibi dönemlerde, yogadan kaligrafi atölyesine; İngilizce konuşma kulübünden el işi atölyelerine çocuklara farklı deneyimler sunduklarını belirten Avcı, yalnızca müze atölyeleri ile değil, okullarla iş birliği yaparak müze turuyla da yüzlerce çocuğa ulaşarak Keşan’ın tarihini, kültürünü anlattıklarını ifade etti.
“İŞ BİRLİKLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR”
Avcı, öğrencilerin projelerine ve ders içi etkinliklerine de katkı sunduklarını belirterek, “Bize gelen her öğrenciyle tek tek ilgileniyoruz. Ödevleri ve projeleri için araştırma ve materyal ihtiyaçlarına elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Bizi umutlandıran ve çok da mutlu eden önemli ayrıntılardan biri de boş derslerini müzeye gelerek değerlendiren öğrencilerimiz. Onları gördükçe hedefimize ulaştığımızı bir kez daha anlıyoruz. Kentimizdeki üniversitelerimiz ile iş birliklerimiz de artarak devam ediyor” dedi.
DESTEK BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ
Üniversite ve okullar dışında TEMA, Türkü Dostları Derneği, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Tarihi Kentler Birliği gibi STK ve kamu kurumları ile de çalışmalar yapıldığını belirten Avcı, farklı kurum, kuruluş ve kişilerle yapılan çalışmaların dışında Edirne İl Kültür Müdürlüğü Kültür Varlıkları ve Müzeler Şubesi tarafından düzenlenen Doğal Afetlerde Müze Envanterinde Yer Alan Eserlerin Korunması, Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği kişisel gelişim ve kurum içi eğitimlere katılım sağlanarak müze personelinin mesleki gelişimine katkı sunulduğunu ifade etti. Kültürel mirasının korunması adına yeni projeler için de çalışıldığını açıklayan Avcı, belediyeye bağışlanan tescilli yapı ile ilgili Tarihi Kentler Birliği’ne “Keşan Kültür Evi” olarak yapılan destek başvurusunun kabul edildiğini, önümüzdeki süreçte avan proje çalışması için teknik ekip ziyaretinin gerçekleşeceğini, sonrasında da projeyi adım adım ilerleteceklerini ifade etti. Keşan Kent Müzesi olarak, eğitim-kültür-sanat kampüsü olma iddiamızı destekleyen ve geliştiren projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyduklarını söyleyen Avcı, “2026 yılında da hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya, kentimizi, Belediyemizi ve müzemizi ulusal ve uluslararası düzeyde temsil etmek için projeler geliştirmeye, kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber / Hasan Taha SALMAN