İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerinin aklanması iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı. Almanya vatandaşı iki kişinin şikâyeti üzerine başlatıldığı belirtilen soruşturmada, yurt içi ve yurt dışında kurulan şirketler aracılığıyla kaynağı belirsiz yüksek miktarlarda para transferi gerçekleştirildiği iddiaları mercek altına alındı.
6 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
Soruşturma kapsamında gazeteci Murat Ağırel, Emir Sarıgül, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner hakkında gözaltı kararı verildi.
Murat Ağırel, Ömer Sarıgül, Aylin Kotil, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner'in gözaltına alındığı bildirilirken Emir Sarıgül'ün de emniyete teslim olacağı yönünde açıklama yapıldı.
1 MİLYAR AVROLUK FON İDDİASI İNCELENİYOR
Soruşturmaya konu şikâyetlerde, 80 milyon avro tutarında sözleşme düzenlendiği, 100 milyon avroluk havale işlemleri gerçekleştirildiği ve 1 milyar avroluk bir fonun kamu gücü ile nüfuz kullanılarak kredi yoluyla yurt dışına çıkarılmasının vaat edildiği öne sürüldü.
Ayrıca 1,5 milyon avro değerinde tekne satışı yapıldığı iddiası da soruşturma dosyasında yer aldı. Söz konusu işlemlerin niteliği ve iddiaların doğruluğunun adli makamlar tarafından araştırıldığı belirtildi.
GAZETECİ MURAT AĞIREL EVİNDEN ALINDI
Hakkında daha önce yürütülen fon soruşturması kapsamında ev hapsi kararı bulunan gazeteci Murat Ağırel, 16 Ekim Cuma sabahı evinde yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Ağırel hakkında yeni soruşturma kapsamında mal varlığı değerlerini aklama suçlamasının yöneltildiği bildirildi.
ŞİKÂYETÇİLERDEN TEHDİT İDDİASI
Soruşturmada şikâyetçi konumundaki Almanya vatandaşları K.P. ve M.B.'nin, sahip oldukları bilgi ve belgeleri gazeteci Murat Ağırel'e ilettikten sonra tehdit edildiklerini ileri sürdükleri belirtildi.
Şikâyetçilerin sunduğu ses ve görüntü kayıtları ile diğer belgelerin soruşturma kapsamında değerlendirmeye alındığı kaydedildi.
MUSTAFA SARIGÜL HAKKINDAKİ İDDİALAR ANKARA'YA GÖNDERİLECEK
Soruşturma kapsamında milletvekili Mustafa Sarıgül hakkında ileri sürülen iddiaların ayrı değerlendirilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceği bildirildi.
Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili adli işlemler sürerken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından soruşturmanın ayrıntılarına ilişkin açıklama bekleniyor.



