Yumurta tavukları, yetiştiricilerle buluşturuluyor

“Kendi Yumurtanı Kendin Yetiştir” projesi hayata geçiren Çerkezköy Ziraat Odası, uygun fiyatlı, aşıları tam, sağlıklı yumurta tavuklarını yetiştiricilerle buluşturuyor.

TEKİRDAĞ 26.04.2024 16:43:00 0
Yumurta tavukları, yetiştiricilerle buluşturuluyor

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Ali Çolakoğlu, 14 haftalık aşıları tam Atak’s, Tinted ve Lohman Brown yarka tavuk getireceklerini ve piyasaya göre daha uygun fiyatla satışa sunacaklarını belirtti. 

 

190 liradan satılacak tavuklardan almak isteyenlerin, bizzat gelip Çerkezköy Ziraat Odası’na müracaat edebileceğini ifade eden Çolakoğlu, 26 Nisan’da başlayan başvuruların 13 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00’tye kadar devam edeceğini, tavukların dağıtımının ise Mayıs ayının ikinci haftası yapılacağını söyledi. 

 

Çolakoğlu, geçtiğimiz yıldan itibaren Kapaklı ve Çerkezköy’de 25 bin yumurta tavuğunu yetiştiricilerle buluşturduklarını, geri dönüşlerden son derece memnun olduklarını belirterek, “Odamıza gelen yoğun talepler sonrası bu yıl da köy tavuğunu çiftçilerimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Önemli olan çiftçinin aldığı tavuktan verim almasıydı. Çiftçi için sağlıklı tavuk almak çok önemli. Çünkü bir tane hasta tavuk diğer bütün tavukların hasta olmasına sebep olabilir” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN