Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi açıldı

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi açıldı.

GÜNDEM 27.04.2024 16:17:00 0
Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi açıldı

 

Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Prof. Dr. Ömer IŞIK Kalp ve Damar Cerrahi Yoğun Bakımı ve Anjio Ünitesinin Açılışı Töreni, Kırklareli Valisi Birol Ekici’nin katılımıyla önceki gün yapıldı. Açılışa Kırklareli Valisi Birol Ekici, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Belediye Başkanı Derya Bulut, Prof. Dr. Ömer Işık ve eşi Fatma Işık, İl Protokolü, Kırklareli Üniversitesi Akademisyenleri, doktorlar, sağlık çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

 


ANJİYO ÜNİTESİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını KEAH Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Türkyılmaz yaptı. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Cerit’in konuşmasının ardından Prof. Dr. Ömer Işık’ın fotoğraflar ve video eşliğinde biyografisi okundu. Prof. Dr. Ömer Işık’ın öğrencisi Dr. Erhan Kaya’nın konuşmasının ardından Prof. Dr. Murat Gençbay da anjiyo ünitesi hakkında bilgi verdi. 


IŞIK’I TEBRİK ETTİ


Fatma Işık ve Prof. Dr. Ömer Işık’ın duygularını dile getirmesinin ardından Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut konuşma yaptı. Prof. Dr. Işık ve eşini tanımış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bulut, tıp dünyasında önemli çalışmalara imza atmış Işık'ı tebrik ederek, Kırklareli'nde de ortaya koyduğu başarılı operasyonlardan dolayı kendisini kutladı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’ın konuşmasının ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici de açılışı gerçekleştirilen üniteye büyük emeklerinden dolayı ‘Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım ve Anjiyo Ünitesi adının verilmesi ile Ömer Işık şahsında tüm ekibine ve sağlık camiasının yaşadığı gurura ortak olduklarını dile getirdi.


BAŞARI BELGESİ İLE TALTİF ETTİ


Kırklareli’nde acil müdahale gerektiren her türlü korener arter hastalıklarına deneyimli akademik kadrosu ile müdahale ederek, 18 Ağustos 2022 tarihinde Kırklareli’nde ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirip ilklere imza atması ve sağlık alanında ülkemize, Kırklareli’ne ve hastaneye sunduğu bu değerli katkılardan ve gösterdiği olağanüstü gayretlerden dolayı Prof. Dr. Ömer Işık’ı tebrik eden Vali Bilgin, sağlık alanında yürüttükleri hayati çalışmalarının devamını dileyerek, Prof. Dr. Ömer Işık ve Prof. Dr. Murat Gençbay’ı başarı belgesi ile taltif etti.

 


AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ


Konuşmaların ardından Vali Birol Ekici, Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Belediye Başkanı Derya Bulut, Kırklareli Eğitim ve Araştırma hastanesi Bünyesinde bulunan Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesine Prof. Dr. Ömer Işık Kalp Damar Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi tabelasını Prof. Dr. Ömer Işık ve Eşi Fatma Işık ile birlikte asarak, Koroner Yoğun Bakım Anjiyo Ünitesinin açılışını gerçekleştirdi.


2022’DE İLK AÇIK KALP AMELİYATI YAPILDI


Kırklareli’nde acil müdahale gerektiren her türlü korener arter hastalıklarına deneyimli akademik kadrosundaki ekip ile müdahale edildiği ve 7/24 kalp krizi ile başvuran hastalara anjiyo işlemi yapıldığı belirtilerek, “24 Haziran 2022 tarihi itibariyle Prof. Dr. Murat Gençbay ve ekibi ile Kardiak Angiografi çekimleri başlamıştır. 18 Ağustos 2022 tarihinde hastanemizde Prof. Dr. Ömer Işık ve ekibi tarafından ilk açık kalp ameliyatı gerçekleşmiştir. İlk Pulmoner Endartektomi Ameliyatımız 25.02.2022 tarihinde hastanemizde başarıyla gerçekleştirildi. (Pıhtıların temizlenmesi ameliyatı) 2023 yılında toplam 380 hastaya stent işlemi uygulanmıştır. 27 hastaya kalp pili takılmıştır. 2023 yılında toplam 26 hasta KVC (Açık Kalp) ameliyatı yapılmıştır. Bugüne kadar 2024 yılında 12 açık kalp ameliyatı, 366 anjiyo işlemi yapılmıştır” denildi. 


Haber / Buse AKIN