Yaz Kursları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen yaz kursları devam ediyor.

GÜNDEM 15.08.2022 17:40:00 0
Yaz Kursları devam ediyor

Kapaklı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen yaz kursları devam ediyor. Yaz kurslarına ilginin yoğun olduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Kurslarda 12 bine yakın çocuk genç eğitim alıyor” dedi. 


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte açılan Yaz Kur'an Kursları’na Kapaklı’da 4 bin 800 öğrencinin katıldığını ifade etti. Kapaklı Belediyesi olarak kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmaya, onlara destek olmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Çetin, Yaz Kur’an kurslarında eğitim alan öğrencileri de ziyaret ederek Elif Ba kitaplarını teslim ettiklerini, ayrıca Mobil İkram Aracıyla belirli program dahilinde tüm camileri gezerek öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunduklarını belirtti. 


6 BİN 580 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR


Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 13 farklı branşta yaz spor kursu açtıklarını da belirten Başkan Çetin, Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle 4-7 ve 7-18 yaş arası çocuklar ve gençler için ücretsiz olarak yaz spor kursları düzenlediklerini ifade etti. Tüm mahallelere yaydıkları kurslarda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, kort tenisi, satranç, boks, tekvando, güreş, halk oyunları, kick boks, jimnastik ve spora başlama olmak üzere 13 farklı branşta eğitim vermeye devam ettiklerini belirten Çetin, kurslarda toplam 6 bin 580 öğrencinin eğitim aldığını kaydetti. 


“12 BİNE YAKIN YAVRUMUZA EĞİTİM VERDİK”


Belediye Başkanı Çetin, Kapaklı’da çocuk ve gençlere yönelik faaliyet ve projeleri önemsediklerini ifade ederek, “Geleceğimizin teminatını yavrularımızın yaz tatili süresince öğrenmeye devam etmelerini sağlamak, bedensel ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak ve keyifli bir yaz geçirmelerine imkan sağlamak amacıyla kurumlarımızla yaptığımız işbirlikleriyle 12 bine yakın yavrumuza eğitim verdik. Bu bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi. 


FESTİVALE DAVET ETTİ


Katkılarından dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’ne teşekkür eden Çetin, çocukların katılım sertifikalarını 20-21 Ağustos tarihlerinde düzenleyecekleri Kapaklı Gençlik Festivali’nde takdim vereceklerini belirterek tüm gençleri festivale davet etti. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU