Yaşar Kuş kendisiyle ilgili tüm iddialara cevap verdi

Çerkezköy’de uzun yıllar Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlığı yapan Yaşar Kuş, dün saat 11.30’da Tokoçin Restoran’da basın açıklaması yaptı.

TEKİRDAĞ 22.05.2024 15:58:00 0
Yaşar Kuş kendisiyle ilgili tüm iddialara cevap verdi

Çerkezköy’de geçmiş dönemlerde 18 yıl Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı yaptığını söyleyen Yaşar Kuş, “Malum,2016 yılında bir üyemize iyilik yaptık ama belgede sahtecilikten cezaevine gittim. Cezaevinden dönüşümde herhangi bir yere aday olmadım. Esnaf Kefalet Kooperatifiyle ilgili gördüğüm lüzum üzerine bir adaylık yaşayabileceğimi tahmin ettim ve 4-5 seneden beri de üye olmaya çalışıyorum. Bunun açıklamasını 26 Aralık 2022’de yapmıştım ‘hakkımı gasp ediyorlar’ diye. Sonrasında sayın mevcut başkan Muzaffer Yaztepe açıklamalar yaptı. Tabii ben bunu bekledim. Buna hemen cevap vermedim. Kendime göre sebeplerim vardı. İnsanları fazla da meşgul etmedim. Belirli seçim süreleri atlattık. Ben beklemeyi bilirim. Çünkü ilkokul 3’üncü sınıftan beri minibüsçüyüm. O yüzden beklemeyi çok iyi bilirim. Bugün sadece Kredi Kefalet Kooperatifiyle ilgili değil Çerkezköy’ün diğer sorunlarına da biraz değineceğim” dedi. 

 

“1991 YILINDAN BERİ VERGİ MÜKELLEFİYİM”

 

Çerkezköy’de yaşayan bir vatandaş, bir servisçi esnafı olduğunu söyleyen Yaşar Kuş, “Hala sabah saat 6’dan gece saat 1’e kadar servis işiyle uğraşıyorum. Evime o işten ekmek götürüyorum” dedi. Muzaffer Yaztepe’nin kendisi ile ilgili geçtiğimiz yıllarda yaptığı açıklamalara da cevap veren Kuş, “Sayın Yaztepe, açıklamalarında benim vergi borcum olduğunu, kredinin banka onayına sunulduğunu söylemiş. Kesinleşmiş cezam sebebiyle üyeliğe alınmadığımı söylemiş. Ben 1991 senesinden beri Çerkezköy Vergi Dairesi’ne nakliyeci olarak, servis taşımacılığı, minibüsçülük, taksicilik olarak kayıtlı bir üyeyim. Vergi mükellefiyim” dedi. 

 

“HANİ ORTAK OLAMIYORDUM?”

 

Muzaffer Yaztepe’nin gelir giderle ilgili sözlerine de 2022 ve 2023 gelir gider beyannameleriyle cevap veren Kuş, “Benim kredi kullanamamamdan bankadan dolayı işte icralık olduğumu söylemiş. 2020’de kullandığım kredinin dekontu. Onlar insanlara vermediler, ben gittim bankadan kullandım. Pandemi kredisi. Ve ödedim. Evrakı burada. 24 Temmuz 2023’te de kooperatife ortak oldum. Hani olamıyordum? Beni bakanlık müfettişleri ortak yaptı. Çünkü haksızlık yaptığını beyan ettim. Vergi mükellefi olan, odaya kaydı olan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifine veya herhangi bir yere para kullanmadan da ortak olabilir. Bu bakanlığın emridir” diye konuştu. 

 

VERGİ BORCU ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

 

Bugüne kadar boş işlerle hiç uğraşmadığını söyleyen Kuş, “Benimle konuşurken, beni eleştirirken eleştiren insanlar bir kendi yaptıklarına bakacak bir de Yaşar Kuş’un insanlara yaptığına bakacak” dedi. Vergi borcu ile ilgili eleştirilere de cevap veren Kuş, “Ben2021’de 2 tane plaka çıkardım. Vergi borcumu araştırsınlar, güzel araştırsınlar, araştırıp konuşsunlar. Vergi borcum olsaydı ben plaka çıkaramazdım. Devam eden vergi borcum da olabilir. Ama ben vergimi devamlı ödeyen bir mükellefim” diye konuştu. 

 

“NE İŞ YAPIYORLAR AÇIKLASINLAR”

 

Pandemi döneminde ülke genelinde birçok oda ve kooperatifin esnafa destek olduğunu dile getiren Yaşar Kuş, “Daha önceki açıklamamda da söyledim. Keyfe keder milyonlarca liralık 2-3 tane araç değiştireceklerine esnafa 500 liralık bir erzak paketi götüremezler miydi? Ben esnaf olduğum için, esnaf arkadaşlarımla yaşadığım için bunları söyledim. Onlar şimdi esnaf değil. Şu an desin ki ben şu esnaflığı yapıyorum. Açıklasın, nerede esnaflık yapıyor? Vergi Dairesi’nde kaydı nasıl var? Kağıt üzerinde mi yoksa yapıyor mu? Ben yapıyorum. Sabah 6’dan gece 1’e kadar Çerkezköy’ün her sokağında servis ve öğrenci çekiyorum. Onlar ne iş yapıyorlar açıklasınlar” dedi. 

 

“HER BAŞKAN BİR GÜN O KOLTUĞU DEVRETMESİNİ BİLECEK”

 

1970’li yıllarda kurulan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nde bin 500 kişi, 6-7 senelik Kapaklı kooperatifinin 5 bin kişi olduğunu söyleyen Yaşar Kuş, “Esnafları Kapaklı Kooperatifine kovmak mı sizin dürüstlüğünüz? Esnafları neden oraya zorladınız? Neden insanlara yardımcı olmadınız, kredi vermediniz. Cesaretiniz varsa çıkın bunu açıklayın. Açıklayamazlar. Çünkü bunlar burasını bir aile şirketiyle beraber yönettikleri için, esnaftan kopuk kişilerle yönettikleri için orasını ömür boyu kendilerine kalacağını zannediyorlar. Her başkan bir gün o koltuğu devretmesini bilecek” dedi. 

 

“BEN ESNAFIMA SORMADAN HİÇBİR ŞEY YAPMAM”

 

Muzaffer Yaztepe’nin kendisi hakkında söylediği ‘devam eden davası var’ sözlerine de cevap veren Yaşar Kuş, “Benim devam eden davamın olduğunu söylüyorsa bunu belgeleriyle kamuoyuna açıklasın. Eğer böyle bir şey varsa bırakın Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi’ne aday olmayı Çerkezköy’ü terk etmezsem şerefsizim. Benim 2021’de mahkemenin verdiği men cezası kalktıktan sonra ben bu çalışmalara başladım. 2021’den önce benim asla bir açıklamamı göremezsiniz. Şimdi bütün esnafı dolaşacağım. İnsanlar benim aday olmamı gönülden istiyorsa ben bu işe niyetleneceğim. Benim esnafım beni Çerkezköy’ün en güzel koltuğuna, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanlığı’na 5-6 dönem oturttu. Ben esnafıma sormadan hiçbir şey yapmam. Onlar uygun görmezse bu işe girmem” diye konuştu. 

 

“ESNAF BU YÜKÜ KALDIRAMAZ”

 

Esnaf kredilerine yapılan faiz artışıyla ilgili de konuşan Yaşar Kuş, “Esnaf bu yükü kaldıramaz. Bazı oda başkanlarının açıklamalarını görüyorum, bana göre çok yetersiz. Ben onların yerinde olsam bunu Ankara'da, Tekirdağ'da daha yüksek sesle dile getiririm. Keyfe keder araçları değiştirdiniz. Bu insanlara beş yüz liralık bir erzak paketi götürmediniz. Şimdi de diyorum ki gelin bir büyüklük yapın. O artan kredi faizlerini bütçenizden karşılayın. Aldığınız paralardan, huzur haklarından karşılayın. Personelden karşılayın.Gelin bu esnafa bu yükü koymayın. Biz de sizi alkışlayalım. Gerekirse o 3-5 milyonluk arabalarınızı satın, bu esnafın kanayan yarasına merhem olun.

 

TRAFİK SORUNUNU DİLE GETİRDİ

 

Çerkezköy ve Kapaklı’nın göç alarak hızla büyüdüğünü söyleyen Yaşar Kuş, “Buralar birkaç sene sonra yaşanmaz hale gelecek. Çok büyük bir trafik sorunuyla karşı karşıyayız. Ben buradan bunun öncülüğünü yapacağına inandığım, başaracağına inandığım sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet abime sesleniyorum. Gel bütün milletvekillerini, bölge belediye başkanlarını,muhtarları, sivil toplum örgütlerini bir araya topla. Ahmet Çetin’den istirham ediyorum, trafik sorununu çözümü için yapılacak olan çalışmalara ön ayak olacağına inanıyorum. Çerkezköy OSB’nin 4-5 tane yol arteri var. OSB’ye her gün 3-5 bin tane araç giriş çıkış yapıyor. Özcanlar fabrikasının oradan bir yol açılsa şoförler OSB’ye girmek için 16 kilometre dolaşmak zorunda kalmayacak. Bu, trafiği de rahatlatacak” dedi. Trafik sorununun çözümü için fabrika giriş çıkış saatlerinin de değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Yaşar Kuş, “Ve en büyük sorunlardan biri de OSB’ye hususi araç girişi. Servisler boş gidiyor, insanlar taksiyle gidiyor. Eğerbir dayatma yapacaksanız bu hususi araçlarla girip çıkanlara bir dur deyin. Ya da bir formül arayın. Ya da saatlerini değiştirin. Hususi araç girişini sabah 7’den önce ya da 9’dan sonra yapın. Sabah saat 07.00 ile 08.30 arası çok büyük bir yoğunluk var. Ve bu daha da artacak” diye konuştu. Fabrikaların üzerine araç alması ile ilgili de konuşan Yaşar Kuş, geçtiğimiz yıllarda Velimeşe’de meydana gelen tren kazasını örnek vererek, fabrikaların üzerine aldığı araçların kaza yapması durumunda fabrikanın da davalık olduğunu dile getirdi. 

 

“YOLUN HALİNİ GÖRÜN”

 

Veliköy OSB’deki bozuk yollara da dikkat çeken Yaşar Kuş, milletvekillerine seslenerek “Milyonluk araçlarınızla değil, bir servis aracıyla o yollardan geçin de yolun halini görün” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU