Yaptığı resimlerle hayata tutunuyor

Yaptığı resimlerle hayata tutunuyor

Kırklareli Babaeski'de Serebral Palsi hastası ve yüzde 50 görme engelli Elif Aktan (30), tuval üzerine yaptığı resimlerle hayata tutunuyor. Aktan, "Benim gibi olanlar resim yapmayı bırakmasınlar. Resim yaparke

Babaeski´de Sedat (64) ve Cemile Aktan, (59) çiftinin Serebral Palsi hastası ve yüzde 50 görme engelli kızları Elif Aktan, tuval üzerine yaptığı yağlı boya resimlerle dikkat çekiyor.

 

EN BÜYÜK HAYALİ SERGİ AÇMAK

 

2013 yılında, Babaeski Halk Eğitim Merkezi'nde hobi olarak katıldığı kursla resim yapmaya başlayan Aktan’ın en büyük hayali ise yaptığı resimlerden oluşan bir sergi açmak. Aktan, "2013 yılında resim yapmaya başladım. Halk Eğitim Merkezi'nde özel kurs açılmıştı oraya katıldım ve kendimi geliştirmeye devam ettim. Resim yaparken çok mutlu oluyorum. Tuval, seramik ve mandala üzerinde çalışıyorum. Mandalaya son dönemde başladım. Bu nedenle resim yapmayı kendime hobi edindim ve kendimi geliştirdim. Daha çok manzara ve kadın resimleri yapmayı seviyorum. Dışarıya çok çıkamıyorum pandemide, en fazla 1 saat çıkıp gezebiliyorum. Eğer bu hobi olmasaydı evde çok sıkılıyor olacaktım. Bu hobi bana terapi gibi geldi. Benim hayalim, yaptığım bütün resimleri sergileyebilmek. Birçok insanın, yaptığım resimleri görmesi beni çok mutlu edecek. Ama hiçbir resmimi satmayı düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

 

“RENKLER BENİ FARKLI BİR DÜNYAYA GÖTÜRÜYOR”

 

Aktan, yüzde 50 elli görme engelinin resim yaparken kalktığını ve renkleri iyi gördüğünü belirterek, "Görme engelime rağmen resim yapmayı çok seviyorum. Aynı zamanda yakından renkleri zor seçmeme rağmen, sabırla boyamaya çalışıyorum. Görme engeli olan insanlar da resim yapmayı bırakmasınlar. Yüzde 50 görme engelim olduğu için bunu başarabiliyorum. O nedenle benim gibi olanlar resim yapmayı bırakmasınlar. Resim yaparken normalde olan dünyamdan daha farklı bir dünyaya giriyorum. Renkler beni daha farklı bir dünyaya götürüyor, diyebilirim. Bir anlamda resim yaparken görme engelim kalkıyor" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA