“Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır”

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Çerkezköy Fahri Tanıtım Kurulu Şube Ofisi’nin açılışı yapıldı.

26.05.2022 19:35:00 0
“Vatan söz konusu olduğunda gerisi teferruattır”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın (TSKGV) Çerkezköy Fahri Tanıtım Kurulu Şube Ofisi açıldı.

 

“BU ÜLKE VARSA VARIZ”

 

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Çerkezköy Şube Başkanı Serkan Karagöz, açılışta yaptığı konuşmada, “Bu ülke varsa varız, yoksa hiçbirimiz olamayız. Çerkezköylü dostlarımızla el ele verip iyi hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru ve Genel Müdürümüz Sadık Piyade paşamızın katkıları çok fazladır. Kendileri gönülden destek oldular. Bugün bölgede vakfın ilk ofisini açıyoruz. Gururlu ve mutluyuz” ifadelerini kullandı.  

 

“MİLLET VE GÖNÜL BAĞINI KURMAK İÇİN AÇILDI”

 

Açılışta konuşan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Sadık Piyade de Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nın millet ile gönül bağını kurmak için açıldığını belirterek, “1974 Kıbrıs Barış Harekâtından sonra, Türkiye’de savunma sanayisine yönelik ihtiyaçların yerli imkânlarla karşılanmasının önemi daha iyi anlaşılmıştır. Bu tarihten itibaren, ulusal savunma sanayisine yönelik adımlar, daha güçlü olarak atılmaya başlanmıştır. Söz konusu yıllarda, milletimizin bağışları ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) savunma sistem ve ürünlerini modern teknolojiye dayalı olarak geliştirmek için kurulan Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Vakıfları, 3388 sayılı yasayla birleştirilmiş; böylece, 26 Eylül 1987 tarihinde TSKGV kurulmuştu” dedi.

 

“MİLLETİMİZİN MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİ İLE KURULDU”

 

Piyade, “Milletimizin maddi ve manevi desteği ile kurulmuş olan vakfımızın amacı; milli harp sanayisini geliştirmek ve yeni harp sanayi dalları tesis etmek suretiyle TSK’nın savaş gücünün arttırılmasına katkı sağlamaktır. Vakfımız, Türk Milleti’ne ve onların aziz ve fedakâr evlatları olan bağışçılarına olan borcunu, ‘Türk savunma sanayisinin inşasına’ devam ederek ödemektedir. Vakfın Başkanı Sayın Milli Savunma Bakanımızdır. Vakfın yönetim organı ise Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay 2’nci Başkanı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı ve Savunma Sanayii Müsteşarı’ndan oluşan Mütevelli Heyetimizdir. TSKGV Genel Müdürlüğü, vakfın yönetim organı olan Mütevelli Heyeti tarafından verilen yetkiyle yönetilmektedir. Genel Müdürlük de vakfın kanuni organlarından birisidir. Bizim milletimizde vatan söz konusu olduğu zaman gerisi teferruattır” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Geçici görevle vekaleten Ankara Çankaya Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Murat Duru da, “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Vekili Sadık Piyade ile bundan sonra beraber olacağız. Kendisini çok seviyoruz. Değerli paşamız iyi bir devlet adamı. Bir mutluğum da şubesini birlikte burada açıyoruz. Böyle bir yönetim gerçekten ilçemize, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerimize yakışan bir yönetimdi. Serkan Karagöz ağabeyimizle kısa sürede çok güzel faaliyetlerde bulunduk. Hepimiz bu hayırları yapmak durumundayız. Tek dişi kalmış canavarların panzehridir; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağlı TUSAŞ, atak helikopterini, insansız hava araçlarını üretiyor. HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN gibi nice şirketlerle Türk Silahlı Kuvvetleri savunma sanayimizde hayal edemeyeceğiniz kadar dünyada ve bölgemizde bizi güçlü kılan şirketlerin bağlı olduğu vakıf” ifadelerini kullandı.

 

AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ

 

Daha sonra Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Çerkezköy Şubesi Fahri Tanıtım Kurulu Şube Ofisi’nin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından vakfa maddi destekte bulunan hayırseverlere madalya ve berat belgesi verildi. Açılışa Çerkezköy Kaymakamı Murat Duru, Kapaklı Kaymakamı Bayram Sağır, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Sadık Piyade, TSK Güçlendirme Vakfı İstanbul Bölge Temsilcisi Ferhat Özgen, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri, vakıf üyeleri ve davetliler katıldı.

 

Haber / İrem BANÇO