Vali Yıldırım’dan 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü mesajı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün projeleri sayesinde, Nüfus Müdürlüklerinin teknolojik altyapısı her geçen gün gelişmektedir” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 7.07.2022 17:02:00 0
Vali Yıldırım’dan 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü mesajı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, 11 Temmuz Dünya Nüfus Günü dolayısıyla mesaj paylaştı.

“EN ÖNEMLİ UNSUR”

Vali Yıldırım, “Bir ülkedeki nüfusun sosyal, demografik ve ekonomik niteliklerine ilişkin bilgi derlemesini sağlayan nüfus kayıtlarından elde edilen istatistikler, toplumun ihtiyaçlarını karşılama ve insanların hayatlarını daha iyi hale getirmeye yönelik politika ve planların oluşturulmasında en önemli unsurdur. Nüfus Müdürlükleri doğum, evlilik, ölüm, Türk vatandaşlığının kazanılması ve kaybı, adres hizmetleri, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, pasaport ve sürücü belgesi düzenleme hizmetleri gibi pek çok hizmet vermektedir” dedi.

“BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Vali Yıldırım, mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Ülkenin geleceğine yönelik politika ve planların yürütülmesinde nüfusun günümüz ve gelecekteki demografik yapısı, gençler, göç, yaşlanan nüfus ve aile planlamasına yönelik konularda sağlıklı verilerin elde edilmesinde büyük önem taşımaktadır. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün projeleri sayesinde, Nüfus Müdürlüklerinin teknolojik altyapısı her geçen gün gelişmekte ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmaktadır. Bu vesileyle, ilimizde Nüfus Müdürlüklerinde üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı ile görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyor, Dünya Nüfus Günümüzü kutluyorum”

Haber / Erdal AYDIN