Vali Soytürk, şehit ailelerini ve gazileri iftarda ağırladı

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazileri, valilik tarafından Süleymanpaşa’da bir otelde düzenlenen iftar programında ağırlandı.

TEKİRDAĞ 19.03.2024 16:00:00 0
Vali Soytürk, şehit ailelerini ve gazileri iftarda ağırladı

İftar programında Vali Recep Soytürk, eşi Nurdan Soytürk ile birlikte şehit aileleri ve gazileri kapıda karşıladı. Rüstempaşa Cami İmam Hatibi Uğur Küskün tarafından Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından davetliler oruçlarını açtı. 

 

“BUGÜN ŞEHİTLERİMİZİN, GAZİLERİMİZİN GÜNÜ”

 

İftar programında konuşan Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, “Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıldönümü. Bugün Şehitlerimizin, Gazilerimizin günü. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi biz de iftar sofrasında bir aradayız. Büyük bir aile olarak, tam bir aile olarak bir aradayız. Hepiniz hoş geldiniz, sefa getirdiniz” dedi. 

 

“ARTIK TEKİRDAĞLI OLDUK”

 

Yaklaşık 7 aydır Tekirdağ’da görev yaptığını söyleyen Vali Soytürk, “Artık Tekirdağlı olduk. Bundan önce Kilis’te 5 yıl görev yaptım. Eşim Nurdan Hanımla birlikte tüm ilçelerdeki, tüm köylerdeki Şehit Ailelerimizin, Gazilerimizin bizzat evlerine gittik. Hepsini ziyaret ettik. Bir kısmına 7. 8. defa gittik. Burada da her ilçeye ziyaretlerimde mutlaka bir Gazi ve Şehit derneklerine aynı zamanda bir Şehit Ailesine uğruyorum. Allah nasip ederse eşimle birlikte bütün aileleri evlerinde ziyaret etmek istiyoruz. Bundan da büyük bir onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Allah hepinize hayırlı ömürler versin. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Gazilerimizin ahirete intikal edenlerin mekanları cennet olsun” diye konuştu. İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından yemek duasının yapılmasının ardından Vali Soytürk, eşi Nurdan Soytürk ile birlikte şehit ailelerini ve gazileri yine kapıya kadar uğurlandı. 

 

Haber / Buse AKIN