Uğur Mumcu, Malkara'da da anıldı 

24 Ocak 1993'te hain bir suikast sonucu hayatını kaybeden Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 29. yıl dönümü dolayısıyla Malkara Atatürk Anıtı Önünde anma programı düzenl

GÜNDEM 25.01.2022 12:59:00 0
Uğur Mumcu, Malkara

Anma programına; Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Halk Partisi Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Vasfi Güner, Ahmet Nazif Balcı, Belediye Meclis Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal ile Atatürkçü Düşünce Derneği Üyeleri, CHP Malkara İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kökten,  Malkara Kent Konseyi Başkanı Hasan Akçay, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hasibe Hatip, dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

KARANFİL BIRAKTILAR 

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda, Atatürkçü Düşünce Derneği Malkara Şube Başkanı Lerzan Baykal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Daha sonra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve anma töreni programına katılan vatandaşlar, Atatürk devrimleri yolunda mücadele eden Uğur Mumcu ve bu uğurda hayatını kaybeden gazetecilerin yer aldığı fotoğrafların altına karanfil bıraktılar. Anma programının ardından Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve programa katılanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ