Türkiye Çevre Haftası etkinliklerle kutlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

TEKİRDAĞ 3.06.2022 15:10:00 0
Türkiye Çevre Haftası etkinliklerle kutlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın bu yılki temasını "Sıfır Atık" olarak belirlediği Türkiye Çevre Haftası kapsamında Kapaklı’da bir dizi etkinlik düzenlenecek.

FİDAN DİKİMİ ETKİNLİĞİ İLE BAŞLAYACAK

Etkinlikler 6 Haziran Pazartesi günü saat 11.00’da Mimar Sinan Mahallesi’nde “Sıfır Atık” Ormanına fidan dikimi ile başlayacak. Saat 13.00’da ise Kazak Gölü Mesire Alanı’nda temizlik etkinliği yapılacak. Etkinlikler 7 Haziran Salı günü 13.00-17.00 saatleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde devam edecek. Kapaklı Belediyesi tarafından kazanılan Sıfır Atık Belgesi tanıtılacak. Türkiye Çevre Haftası’na özel çeşitli tanıtımların yapılacağı program kapsamında en çok atık pil ve e-atık toplayan okullar ve öğrencilerine ödülleri takdim edilecek.

GERİ DÖNÜŞÜM SERGİSİ GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

Sıfır Atık belgesel gösteriminin de yapılacağı Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında çocuklara özel evde kompost yapımı, kuş evi atölyesi ve yazı tahtası fikir alanı gibi çeşitli etkinlikler de olacak. Program kapsamında İbni Sina İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı geri dönüşüm sergisi de görücüye çıkacak. 8-9-10 Haziran tarihlerinde ise Kapaklı Belediyesi personeline yönelik sıfır atık eğitimi verilecek.

ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, fidan dikimi, çevre temizliği, belgesel gösterimi, çocuklara özel atölyeler, geri dönüşüm sergisi, ödül töreni ve Türkiye Çevre Haftası’na özel çeşitli tanıtımların yapılacağı etkinliklere tüm vatandaşları davet etti.

Haber/İrem BANÇO