“Trakya’da hayvancılığın önemli merkezlerinden biri””

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trakya’da hayvancılığın önemli merkezlerinden Kırklareli’ne, bu eseri kazandıran Ticaret Borsası Başkanı Altıntel’e teşekkür etti.

GÜNDEM 15.08.2022 18:28:00 0
“Trakya’da hayvancılığın önemli merkezlerinden biri””

Kırklareli Ticaret Borsası tarafından yaptırılan Kırklareli Canlı Hayvan Borsası'nda mezbaha ve soğuk hava deposunun açılışı Kırklareli Valisi Birol Ekici, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Turan Altınel ve İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy’un katılımıyla gerçekleştirildi. 


Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’in ev sahipliğindeki törende bir konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Trakya’da hayvancılığın önemli merkezlerinden Kırklareli’ne, bu eseri kazandıran Ticaret Borsası Başkanı Altıntel’e teşekkür etti.


“ÖRNEK BORSALARDAN BİRİ”


Kırklareli Ticaret Borsası’nın örnek borsalardan birisi olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Üreticilere, üyelerine ihtiyaç duydukları hizmeti en iyi şekilde sunuyor. Zaten akredite borsa. Yani sizlere 5 yıldızlı hizmet sunduğu belgelenmiş durumda. Turhan Başkanla Ankara’da TOBB’da birlikte çalışıyoruz. Kendisi, 1937 yılında Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla kurulan UMAT şirketinin yönetiminde. Orada da bilgisinden ve tecrübesinden istifade ediyoruz” dedi.


“YAŞAM, TARIM VE HAYVANCILIĞA BAĞLI”


TOBB olarak ülkenin tarımsal piyasaların gelişmesi için de önemli adımlar attıklarını, atmaya da devam edeceklerini bildiren Hisarcıklıoğlu “Tarım ürünlerinin güvenli bir şekilde depolanabilmesi için TMO-TOBB LİDAŞ’ı hayata geçirdik. Böylelikle ülkemizde ilk adımı atarak, özel sektörün lisanslı depo yatırımlarının artmasına öncülük ettik. Babaeski’de 60 bin tonluk bir depo yatırımı yaptık. Lisanslı depo sayesinde güvenlik depolamanın yanında üreticilerin finansmana erişimini kolaylaştırdık, sanayicinin de hammaddeye rahatça ulaşmasını sağladık. Lisanslı deponun temelini oluşturan sistemin üzerine, TÜRİB – Ürün İhtisas Borsası’nı kurduk. Böylelikle tarımsal ürünlerde, emtia borsasını başlattık. Artık ürettiğimiz ürünlerin fiyatlarının, daha sağlıklı şekilde belirlenmesini sağlıyoruz. Şunu hep akılda tutalım ki, tarım ve hayvancılık önemini asla kaybetmeyecek sektörlerdir. Yaşamak için tüketmek zorundayız, bunu karşılayacak da tarım ve hayvancılık sektörü. Bakın dünya nüfusu 8 milyar oldu, dünyada orta sınıf her gün daha çok büyüyor.  Büyüdükçe de daha çok tüketiyor. Öte yandan Pandemi döneminde kendine yetebilen bir ülke olmanın önemini gördük. İşte bu yüzden burada sizlerin yaptığı iş stratejik önemdedir. Tarımı ve Hayvancılığı asla ihmal edemeyiz. Öte yandan son dönemde maliyetlerimiz de epey arttı. Bu konularda tedbirlerin alınması için, ilgili bakanlarımızla görüşüyoruz. Elbirliğiyle, inşallah, bu çalkantılı bir süreci de aşacağız” ifadelerini kullandı. 


Haber / Furkan DURAN