Trakya Üniversitesi heyetinden Karadağ çıkarması

Karadağ Üniversitesi’nin 50. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Karadağ’a giden Trakya Üniversitesi heyeti, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

EDİRNE 7.05.2024 14:43:00 0
Trakya Üniversitesi heyetinden Karadağ çıkarması

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Enes Turbic ve Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Karadağ’da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

 

Karadağ Üniversitesi’nin 50. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Karadağ’a giden Trakya Üniversitesi heyeti, Karadağ ziyaretleri kapsamında Karadağ Baş Müftüsü RifatFeyziç’i ziyaret etti. Ziyarette, Karadağ ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yanı sıra Trakya Üniversitesi'nin Balkanlar'daki vizyonu ve Balkan Üniversiteler Birliği’nin gerçekleştirdiği faaliyetler ele alındı.

 

İŞ BİRLİKLERİ DEĞERLENDİRİLDİ 

 

Trakya Üniversitesi'nin Balkanlar'a sağlayabileceği katkılar ve gelecekteki iş birlikleri üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.Rektör Tabakoğlu, "Üniversitemizi her fırsatta ziyaret eden ve davetlerimizi çevirmeyen sevgili dostum RifatFeyziç’i ziyaret etmekten çok mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. Trakya Üniversitesi olarak, Karadağ’daki kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz” dedi.Karadağ Baş Müftüsü RifatFeyziç deziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trakya Üniversitesi heyetine teşekkür etti. 

 

BALKANLAR VİZYONU HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan’ı da ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ Üniversitesi’nin 50. yıldönümü etkinliklerine katılmak için Karadağ’a geldiklerini ifade ederek, Kalkavan’a Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar vizyonu ve Balkan Üniversiteler Birliği hakkında bilgiler verdi. Karadağ ve Türkiye arasındaki ilişkiler ve Trakya Üniversitesi’nin Karadağ'daki kurumlarla olan iş birliklerinin ele alındığı görüşmede, geleceğe yönelik iş birlikleri hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Karadağ’la mevcut ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SUNMAYA HAZIRIZ” 

 

Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan ise Trakya Üniversitesi’nin bölgenin önemli bir aktörü olduğunu belirterek, eğitim başta olmak üzere çeşitli alanlarda Trakya Üniversitesi ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi için ellerinden gelen desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Karadağ Büyükelçisi Barış Kalkavan, destek ve iş birliğinin artarak devam edeceğini vurgulayarak, nazik ziyaretleri için Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu'na ziyaretleri için teşekkür etti.

 

ÖZEL DAVETLİ OLARAK KATILDILAR 

 

Heyet, daha sonra Karadağ Üniversitesi’nin 50. yıl dönümü etkinliklerine kaıtldı. Cumhurbaşkanı JakovMilatović ve Başbakan MilojkoSpajić ile bakanlar, bölgedeki üniversite rektörleri, büyükelçiler ve üst düzey protokolün yer aldığı törene, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu özel davetli olarak katıldı.Podgoritsa'da düzenlenen etkinlik, Karadağ Üniversitesi’nin geçmişini ve başarılarını sergileyen dijital bir fotoğraf sergisi ile başladı. Üniversitenin belgeselini içeren video gösterimleri, Karadağ ve mezuniyet törenlerinde söylenen marş ve Karadağ Üniversitesi Müzik Akademisi'nin Orkestrası ve Korosu konseri ile devam etti.Törende Rektör Božović ile bir araya gelen Rektör Tabakoğlu, Balkan Üniversiteler Birliği üyesi Karadağ Üniversitesi’nin 50. kuruluş yıldönümünü kutlayarak, kendisini bundan sonraki süreçte Balkan Üniversiteler Birliği’nde üst düzey görevler almaya davet etti.

 

BÖLGE REKTÖRLERİ İLE GÖRÜŞTÜ 

 

Balkan coğrafyasından birçok üniversitenin katıldığı törende, Rektör Tabakoğlu, bölge rektörleri ile tek tek görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde, potansiyel iş birlikleri, ortak projeler, üniversiteler arasında akademik değişim programları, ortak araştırma projeleri ve öğrenci değişim programları başta olmak üzere iş birliği olanakları istişare edildi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ