Trafik zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarını denetledi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşların güvenli bir şekilde şehiriçi seyahatlerini gerçekleştirebilmesi amacıyla denetim ve kontrollerini yoğunlaştırdı.

GÜNDEM 28.06.2024 12:19:00 0
Trafik zabıta ekipleri, toplu taşıma araçlarını denetledi

Ekipler önceki gün toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve terminallerde faaliyet gösteren araçlara yönelik ilgili mevzuat çerçevesinde denetim ve kontrollerini gerçekleştirdi. Toplu taşıma araçlarında klima denetimi yapan ve klimaların çalıştırılıp çalıştırılmadığını kontrol eden ekipler; mevsim şartlarına uygun olarak klimasını açmayan, kliması arızalı olan ve kurallara uymayan sürücülere gerekli yasal işlemleri uyguladı. Trafik Zabıta ekipleri, ticari taksiler ve terminallerde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarının evraklarını kontrol etti. 

 

 

 

 

“DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, vatandaşlara konforlu ve güvenli toplu taşıma hizmeti verebilmek için birçok alanda titiz çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti. T plakalı ticari taksiler de dâhil olmak üzere toplu taşıma alanında faaliyet gösteren araçlara yönelik olarak ilgili mevzuat çerçevesinde trafik zabıta ekiplerimiz denetimlerini gerçekleştirdiğini kaydeden Yüceer, Mevsim şartlarına uygun olarak klimaların çalıştırılmasından evrak denetimine kadar birçok konuda kontroller gerçekleştiriliyor” dedi. Yüceer, vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini kaydetti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ