Tekirdağ’da Karadeniz rüzgarı esti

Süleymanpaşa Belediyesi ile Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 20. Geleneksel Yayla Şenlikleri Cuma günü yapılan açılış programıyla başladı.

GÜNDEM 29.06.2024 15:46:00 0
Tekirdağ’da Karadeniz rüzgarı esti

Süleymanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde düzenlenen şenliğe Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

“BİR KÜLTÜR İÇİNDE YETİŞİYORSUNUZ”

 

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, şenlikte yaptığı konuşmada “Bir şehir ilçe ya da köyde doğuyoruz, bir kültür içerisinde yetişiyoruz ama bazen ekonomik sıkıntılar bazen eğitim bazen sağlık. Bir sebepten doğduğumuz şehri terk edip başka bir şehre gidiyoruz. O şehirde bir taraftan çalışıyoruz ama bir taraftan da kültürümüzü, doğduğumuz şehrin kültürünü unutmamaya çalışıyoruz. Ben 15 yıldır çalışıyorum, 15 yıl içerisinde birçok ilde başka illerden gelen ama bir taraftan da o şehrin kalkınması için olağanüstü çalışan birçok hemşehrimi gördüm. Ben de Trabzon çocuğuyum kökenim Trabzon, ailem Sakarya’ya göçmüş, bir taraftan Trabzon’un kültürüyle yetişiyorsunuz, bir taraftan da Sakarya’nın daha gelişmesi için olağanüstü gayret gösteriyorsunuz” dedi. 

 

 

 

 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

10 aydır Tekirdağ’da görev yaptığını söyleyen Soytürk, “Burada da görüyorum. Buradaki Karadenizliler, buradaki Trabzonlular kültürünü hiç unutmadan şehrin kalkınması için gayret gösteriyorlar. Göçenlerin ya da diğer illerde yaşayanların ortak özellikleri vatan sevgilerinin ve milliyetçilik duygularının çok yüksek olması. Devletini seviyor, bayrağını seviyor ve insanlarını seviyor. Vatanını sevmenin en önemli göstergesi de işini en iyi yapması” diyerek şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. 

 

 

 

 

ÖĞRENCİLERE MADALYALARINI TAKTI

 

Karadeniz Ortaokulu’nda görev yapan İngilizce Öğretmeni Sibel Sayın’a plaket veren Vali Soytürk, ‘İngilizce Her Yerde’ konulu projeyi başarılı bir şekilde tamamlayan Karadeniz Ortaokulu öğrencilerine ise madalyalarını taktı. 

 

YÜZLERCE KİŞİ HORON TEPTİ

 

Şenlikte Tekirdağ ve çevre illerden gelen misafirler, Karadeniz kültürünü yakından görme fırsatı bulurken, bölgeye özgü yemekler, kıyafetler ve çeşitli ürünleri de inceledi. Yüzlerce kişi hep birlikte  horon çekerken, Tekirdağ’da Karadeniz rüzgarı esti. 

 

Haber / Buse AKIN