Tekirdağ’da 271 kişi, İş Kulübü projesinden yararlandı

İŞ Kulübü projesini Tekirdağ’da 4 yıldır uygulayan Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), 2023 yılında 271 kişiye yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sundu.

EKONOMİ 30.12.2023 12:38:00 0
Tekirdağ’da 271 kişi, İş Kulübü projesinden yararlandı

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, işsizlikle mücadele kapsamında, işsizlerin özgüvenini yükseltmeyi, iş arama sürecini kolaylaştırmayı, iş arama sürecinde yapılan küçük hataların önüne geçmeyi ve gelecek planlamada yardımcı olmayı hedefleyen İş Kulübü projesini, 4 yıldır uyguluyor. 

 

DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYORLAR 

 

Bu kapsamda 2023 yılında Tekirdağ’da 271 kişi, İş Kulüpleri eğitim ve faaliyetlerine katılarak, yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti aldı. İş Kulüplerinin; kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizler, öğrenciler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik motivasyon (isteklendirme) arttırmayı ve yöntem desteği vermeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı olduğunu kaydeden İŞKUR yetkilileri, “Katılımcılara kendini ve işgücü piyasasını tanıma, beden dili, mülakat teknikleri ve işveren beklentileri gibi konularda teorik ve pratik eğitimler veriliyor. Eğitim içerikleri, hedef grubun ihtiyacı doğrultusunda belirleniyor. Grup görüşmesi, bireysel çalışma ve akran danışmanlığı gibi yöntemleri kullanarak katılımcıların özgüveni ve motivasyonu artırılıyor. İş Kulübü eğitimlerine davet edilen insan kaynakları uzmanları ve işverenler, katılımcılarla deneyimlerini paylaşıyor” dedi.  

 

 

 

 

“KÜÇÜK AMA ÖNEMLİ DETAYLAR ANLATILIYOR”

 

‘Bu Kulüpte İş Var’ sloganıyla ücretsiz olarak düzenlenen programlarda, katılımcıların "Nasıl iş aramalıyım?", "İş başvurum neden reddedildi?", "Mülakatta nelere dikkat etmeliyim?" gibi sorularına cevap bulunduğunu kaydeden yetkililer, “Vatandaşlara, iş başvurusu yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği anlatılıyor. İş Kulüplerinde; çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, işe girebilmek için neler yapılması gerektiği, tecrübe sahibi olunmadan da iş bulunabileceği, hangi yollarla iş aranabileceği, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği ve işe kabul edilmeleri için küçük ama önemli detaylar anlatılıyor. İş Kulübü eğitimleri esnasında teorik bilgileri ile birlikte, katılımcılara öğrendiklerini uygulama fırsatı da sunuluyor. Böylece katılımcılar, iş arama sürecini daha etkin ve daha özgüvenli bir şekilde yönetiyor. İş Kulübüne katılarak yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevli iş ve meslek danışmanlarına başvuru yapabilirler” dedi. 

 

Haber / Buse AKIN